r
Nosalty Logó

Diploma torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diploma torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 689 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 5512 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 689 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5512 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A piskótamasszát ovális, fém kacsasütőben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra tesszük hűlni, és vízszintesen három felé vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a joghurtot, majd a dzsemet.
  4. A joghurtos krémmel megkenjük a lapokat, illetve kevés krémmel bekenjük a torta külsejét és oldalát.
  5. A fondant-t kinyújtjuk, és a tortára simítjuk. Fantáziánk szerint díszítjük. (Például a fondant-t ételfestékkel színezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.)
  6. A fondant készítése:
  7. A mézet, vizet, margarint , zselatint tálba tesszük, és gőz felett felolvasztjuk.
  8. A gőzről levéve a tálba szitált porcukor közepébe öntjük, és összedolgozzuk a masszát a cukorral. (Vigyázzunk, először csak kanállal keverjük, mert nagyon meleg. Ha a kezünk már elbírja, kézzel gyúrjuk tovább. Először nagyon ragad, de ahogy veszi fel a cukrot, úgy tudunk vele mindig jobban dolgozni.)
  9. A fondant-t folpackba csomagoljuk, és egy napig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16197
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Aki idegenkedik az ételfestéktől, az használhat természetes színezőanyagokat, mint pl. meggylé, céklalé, sáfrány...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta a barátnőm fiának diplomaosztójára készült ajándéknak. A netet böngészve találtam a fondantkészítés titkára. Aztán kipróbálás, és kiderült, nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az első fondant készítése: mint mikor só-liszt gyurmáztunk a lányommal. Nagy élmény, és csak fantázia kérdése az egész.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.