r
Nosalty Logó

Diploma torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diploma torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 5512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 689 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A piskótamasszát ovális, fém kacsasütőben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra tesszük hűlni, és vízszintesen három felé vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a joghurtot, majd a dzsemet.
  4. A joghurtos krémmel megkenjük a lapokat, illetve kevés krémmel bekenjük a torta külsejét és oldalát.
  5. A fondant-t kinyújtjuk, és a tortára simítjuk. Fantáziánk szerint díszítjük. (Például a fondant-t ételfestékkel színezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.)
  6. A fondant készítése:
  7. A mézet, vizet, margarint , zselatint tálba tesszük, és gőz felett felolvasztjuk.
  8. A gőzről levéve a tálba szitált porcukor közepébe öntjük, és összedolgozzuk a masszát a cukorral. (Vigyázzunk, először csak kanállal keverjük, mert nagyon meleg. Ha a kezünk már elbírja, kézzel gyúrjuk tovább. Először nagyon ragad, de ahogy veszi fel a cukrot, úgy tudunk vele mindig jobban dolgozni.)
  9. A fondant-t folpackba csomagoljuk, és egy napig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16218
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Aki idegenkedik az ételfestéktől, az használhat természetes színezőanyagokat, mint pl. meggylé, céklalé, sáfrány...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta a barátnőm fiának diplomaosztójára készült ajándéknak. A netet böngészve találtam a fondantkészítés titkára. Aztán kipróbálás, és kiderült, nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az első fondant készítése: mint mikor só-liszt gyurmáztunk a lányommal. Nagy élmény, és csak fantázia kérdése az egész.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...