Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

4 éve rendeltem a férjem szülinapjára egy keksztortát, isteni finom volt, és most találtam egy hasonló receptet a neten. Én csokis nápolyival készítettem, mert nagyon szeretjük, de készíthető kakaós keksszel is. Egy puha, nem túl édes, könnyed süti.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához:

  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • fél cs sütőpor
  • 2 púpos tk kakaópor

Krémhez:

  • 6 tojás
  • 6 dl tej
  • 7 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2-3 cs vaníliás cukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 20 g zselatin
  • csokis nápolyi v. kakaós keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót. Kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, apránként a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°-on előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, visszarakjuk a formába.
  7. A krémhez a tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
  8. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukrokkal, a liszttel és pici tejjel jól kihabosítjuk.
  9. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és lassú tűzön besűrűsítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
  10. A zselatint pici vízzel elkeverjük, és felmelegítjük, hogy feloldódjon, majd hozzáöntjük a már kész, besűrűsödött krémhez, majd beleforgatjuk a meleg, sűrű, zselatinos krémbe a felvert tojásfehérjét.
  11. Jól összedolgozzuk, és a felét ráöntjük a piskótára.
  12. A csokis nápolyit kettévágjuk, és rásorakoztatjuk a krémre, majd ráöntjük óvatosan a krém másik felét.
  13. A tetejét csokis nápolyival díszítjük.
  14. Hűtőbe rakjuk dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 821
elküldve: 9
receptkönyvben: 186
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

nápolyis süti, csokis nápolyitorta, főzött krémes nápolyitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata5454
Kata5454 Mon, 2013-04-29 08:32

Szió!Nagyon guszta a sütike, szombaton elkészítettem. Kérdésem, hogy a keksz vagy a nápolyi neked is megpuhult? Én zselatin fixet kevertem a krémbe de nem szilárdította meg rendesen mert nagy volt az adag. Legközelebb hagyományos zselatint használok.Isteni guszta, így is pillanatok alatt elfogyott.Köszönöm a receptet.
Üdv. Safranek

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-04-29 10:27

Kedves Safranek!
Örülök, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést. :-)
Nekem is megpuhult a krémben a nápolyi.
Sima zselatin kell hozzá, én mindig Horváth Rozi zselatinjával dolgozom, az szépen megköti a krémet.
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

szaffi73
szaffi73 Fri, 2013-04-26 15:04

Szia ! Engem a tepsi mérete érdekelne.Mekkorába sütötted a tésztát ?

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-04-26 13:31

Szia!
Nem lesz száraz, a kakaóportól tk kell bele, nem ek mint a lisztből.
Még ha túl sülne a piskóta a krém azt is teljesen bepuhítja és egyáltalán nem lesz száraz.
Szép hétvégét.
Üdv: Alkonyat

Hokaagi
Hokaagi Fri, 2013-04-26 13:12

üdv, nem lesz száraz az a piskóta a 2 kanál kakaó + 2 kanál liszttől? mert 2 tojást írtál, szerintem kicsit sok, nem?