r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka Ramonikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Gesztenyekocka Ramonikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2130 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 6759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot ugyanígy két részletbe hozzáadjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. A pudigport a tejben 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  5. A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemassszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Ízesítsük rummal.
  6. A krémet kenjük egyenletesen a kihűlt tésztára, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük. Pár órát hagyjuk állni, majd forró, vizes késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14022
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Bármikor elkészíthető nagyon gyorsan. Lehet kakaós tésztával is készíteni, a liszhez kell hozzáadni 2 ek kakaóport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekocka Ramonikától
Ramonika 32 recept

Most készítettem először, nagy sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek