r
Nosalty Logó

Tigris szelet Gergely Andreától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tigris szelet Gergely Andreától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 6103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6276.4 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 6103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük egy tálban. A kakaópor kivételével a többi hozzávalót konyhai robotgéppel jól elkeverjük, míg sima tésztát kapunk. Beletesszük a sütőporos lisztet, és jó simára kikavarjuk a robotgéppel.
  2. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másik fele sárgán marad.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 kanál sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé.
  5. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétterüljön magától.
  6. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  7. Miután a süti megsült, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a süteményt elfelezzük.
  8. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk.
  9. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  10. A túrót a citrom levével és a cukorral, a vaníliás cukorral jól áttörjük, elkeverjük, majd mikor a zselatin kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a túrós masszához.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a túrós massza kocsonyásodni kezd, összekeverjük az egészet, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett barackot is.
  12. A krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is
  13. A süteményt kb 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém megkeményedik.
  14. Majd ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8660
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem muszáj pont barackkal készíteni, lehet éppen ananásszal, vagy meggyel is nagyon finom. Esetleg csokidarabokat is lehet tenni a krémbe.

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...