Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vagdalt zöldségekkel töltve

Vagdalt zöldségekkel töltve
Vagdalt zöldségekkel töltve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Stefánia vagdalt zöldséges változata azoknak is elnyerheti a tetszését, akik nem kedvelik a főtt tojást. Nálunk is azért készült ma ilyen töltelékkel, mert a családban nem mindenki kedveli a töltött fasírozottat tojással, de a sárgarépás-zöldborsós szeletek láttán mindenkinek felcsillant a szeme.:)

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A töltelékhez

ajánlat

Tálalhatjuk bármilyen körettel forrón, de hidegtálakon is mutatós finomság lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A hagymákat és az áztatott zsemléket ledaráljuk.
  3. Összekeverjük a darált húst a többi hozzávalóval.
  4. Tepsit vagy jénait megkenünk egy kevés olajjal, beszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tepsiben két rudat készítünk. Először az egyik rúd alsó rétegét igazítjuk a tepsi egyik felébe. Ebbe egy kis hosszanti mélyedést készítünk, ide fogjuk belerakni a tojásba töltött zöldségeket.
  6. A 6 tojást kissé megsózzuk, kevés kakukkfüvet is szórunk bele. A tojásból kevés olajon 3 db palacsintaszerű rántottát sütünk. Ezekbe töltjük a sárgarépát és a zöldborsót. (Ízlés szerint rakhatunk bele sült kaliforniai paprikát is vagy más párolt zöldséget.)
  7. A fasírozottba helyezett töltött "palacsintákat" befedjük a fűszeres darált hússal, majd ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
  8. Formásra igazítjuk a kezünkkel a töltött fasírozott rudakat, majd meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 493
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött fasírozott, zöldséges stefánia vagdalt, zöldséges vagdalt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
darált sertéshús 1 kg
zsemle 2 db
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
1 tk
bors 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 tk
majoranna 1 tk
fűszerpaprika 1 ek
tojás 2 db
tojás 6 db
0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
sárgarépa 3 kis db
zöldborsó 10 dkg