r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt csirkehúsból

Fahéj
Stefánia vagdalt csirkehúsból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

893
Kalória
54.8g
Fehérje
16.1g
Szénhidrát
65.9g
Zsír
247.6g
Víz
564.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3569 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 893 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6516.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2366 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    990.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2294 micro
Összesen 3569 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, héjukat leszedjük.
  2. A húst kicsontozzuk, ledaráljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
  4. A zsemléket kevés tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
  5. A darált húst összekeverjük a nyers tojással, a dinsztelt hagymával, a zúzott fokhagymával, a kicsavart zsemlékkel és a fűszerekkel.
  6. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, rásimítjuk a hús felét, sorba ültetjük rajta a tojásokat, kicsit bele is nyomjuk. A darált hús másik felével betakarjuk, hogy a tojások közé is jusson.
  7. A bacon szeletek széleit ráhajtjuk, és mehet az előmelegített sütőbe 30 percre.
  8. Utána óvatosan kifordítjuk a formából egy tepsire, és pirulásig sütjük úgy 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezer évben egyszer jut eszembe, hogy Stefánia vagdaltat süssek, akkor viszont nagyon szeretjük. Azért készítem csirkehúsból, mert így egy kicsit könnyebb étel kerekedik belőle. A csirkemell nekem nagyon száraz lenne hozzá, ezért inkább hajlandó vagyok egy kicsit bajlódni a csirkecombok kicsontozásával. Kis gyakorlattal persze ez sem okozhat gondot, sőt, nagyon is megéri.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...