Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt spárgával és burgonyapürével

Fasírt spárgával és burgonyapürével
Fasírt spárgával és burgonyapürével
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában fasírtgolyó formájában szoktam elkészíteni ezt a receptet, viszont így fele annyi munka van vele. Családi összejöveteleken a kedvencek közé tartozik.

hozzávalók / 4 adag

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírt

  1. A darált húst egy nagy tálba tesszük.
  2. A száraz zsemléket egy tál meleg vízbe helyezzük ázni (kb. 1 perc). Majd az elázott zsemlékből a legtöbb vizet kicsavarjuk (ne legyen túl száraz, mert nem fog összeállni a fasírt), és hozzáadjuk a húshoz.
  3. Jól összekeverjük a zsemledarabkákat a hússal. A tojásokat hozzáadjuk, és így is összedolgozzuk.
  4. Közben a vöröshagymát és kb. 2-3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és a konyhai reszelő legkisebb oldalán keresztül, a húshoz reszeljük a hagymákat.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel ízesítjük. Majd összedolgozzuk a fasírtmasszát, és ismét megfűszerezzük, hogy valóban mindenhová megfelelő mennyiségű fűszer jusson.
  6. Ezt követően, egy tepsit kiolajozunk, és a rúd alakra formált masszát belehelyezzük (kb. 2 rúd). Hogyha a fasírt nem állt össze, akkor szórjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
  7. Kb. 1 óra 15 perc vagy másfél óra alatt aranybarnára sütjük. (Kb. 50 percig fólia alatt.)

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk. Jól megmossuk, és cikkekre vágjuk.
  2. Sós vízben feltesszük főni kb. 15-20 percre.
  3. Ha kész, akkor sózzuk, tejfellel, tejjel és vajjal ízesítjük, míg megfelelő állagú pürét nem kapunk.

spárga

  1. A spárgákat megmossuk, fás szárukat levágjuk.
  2. Egy nagy wokban vagy rozsdamentes acél edényben pároljuk fedő alatt, annyi sós vízben, hogy 3/4-ig ellepje a zöldségeket.
  3. Hogyha a spárgák puhák (kb. 15 perc), akkor leöntjük a felesleges vizet. Kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget hagyjunk rajta, majd hozzáadjuk a vajat, és kb. 2 percig a vajjal együtt pároljuk.
  4. Mindent frissen tálalunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 734
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vagdalt, fasírt spárgával, fasírt krumplipürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

778
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 6 db
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
tej 6 ek
tejföl 3 ek
vaj 1 ek
zöldspárga 50 dkg
vaj 2 ek
0 ízlés szerint