r
Nosalty Logó

Fasírt spárgával és burgonyapürével

NS
Fasírt spárgával és burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

779
Kalória
42.7g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
396.2g
Víz
200.2g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6528.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1584.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3257 micro
Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. A darált húst egy nagy tálba tesszük.
  2. A száraz zsemléket egy tál meleg vízbe helyezzük ázni (kb. 1 perc). Majd az elázott zsemlékből a legtöbb vizet kicsavarjuk (ne legyen túl száraz, mert nem fog összeállni a fasírt), és hozzáadjuk a húshoz.
  3. Jól összekeverjük a zsemledarabkákat a hússal. A tojásokat hozzáadjuk, és így is összedolgozzuk.
  4. Közben a vöröshagymát és kb. 2-3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és a konyhai reszelő legkisebb oldalán keresztül, a húshoz reszeljük a hagymákat.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel ízesítjük. Majd összedolgozzuk a fasírtmasszát, és ismét megfűszerezzük, hogy valóban mindenhová megfelelő mennyiségű fűszer jusson.
  6. Ezt követően, egy tepsit kiolajozunk, és a rúd alakra formált masszát belehelyezzük (kb. 2 rúd). Hogyha a fasírt nem állt össze, akkor szórjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
  7. Kb. 1 óra 15 perc vagy másfél óra alatt aranybarnára sütjük. (Kb. 50 percig fólia alatt.)

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk. Jól megmossuk, és cikkekre vágjuk.
  2. Sós vízben feltesszük főni kb. 15-20 percre.
  3. Ha kész, akkor sózzuk, tejfellel, tejjel és vajjal ízesítjük, míg megfelelő állagú pürét nem kapunk.

Spárga

  1. A spárgákat megmossuk, fás szárukat levágjuk.
  2. Egy nagy wokban vagy rozsdamentes acél edényben pároljuk fedő alatt, annyi sós vízben, hogy 3/4-ig ellepje a zöldségeket.
  3. Hogyha a spárgák puhák (kb. 15 perc), akkor leöntjük a felesleges vizet. Kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget hagyjunk rajta, majd hozzáadjuk a vajat, és kb. 2 percig a vajjal együtt pároljuk.
  4. Mindent frissen tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Általában fasírtgolyó formájában szoktam elkészíteni ezt a receptet, viszont így fele annyi munka van vele. Családi összejöveteleken a kedvencek közé tartozik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek