r
Nosalty Logó

Rengős túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Rengős túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4363 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.5 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1980 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4363 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 15 dkgporcukorral és a sütőporral, majd a hideg margarint belereszeljük, és összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük (ha nem zavar, hogy nem homogén, el is maradhat ez a fáradságos munka), hozzáadjuk 1 tojássárgáját, az 5 dkg porcukrot és 1 vaníliás cukrot, a tejfölt,valamint a citrom levét és héját.
  3. A tésztát hűtés után elfelezzük. Kinyújtjuk az egyik felét, és beleterítjük a kikent tepsibe.
  4. A tésztarétegre kenjük a túrót, majd a másik kinyújtott tésztával befedjük, és kevés olvasztott vajat csurgatunk a tetejére.
  5. A maradék 2 tojássárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, és hozzáadunk 4 dl tejet.
  6. Az összesen 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejes masszához, és az egészet ráöntjük a tészta tetejére.
  7. Közepes tűznél legalább 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 64633
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Ajánló

Ha a teteje a kelleténél hamarabb pirul, takarjuk le alufóliával, hogy a belseje is átsüljön. És a végén, ha a sütőnk alkalmas rá, egy kis alsó sütésben is részesítsük, különben  szinte nyers marad az alsó tésztaréteg. Bár ez az élvezeti értékéből nem sokat von le.

Receptkategóriák

Rengős túrós rétes
Tomatotree 261 recept

Először azt hittem, a lusta túrós egyik közeli rokona ez a süti, de mégis más. A tetején sült tejes-habos réteg krémes állagúvá sül, a két réteg tészta meg, ami a túró alatt és fölött van, szinte egybeolvad vele. Önmagában is ízlett, de kipróbáltuk pikáns lekvárral is. 

Hozzászólások

Gabys

Szia Gigi:) Felkeltette az érdekl?désemet a süti, mert nagyon szeretjük a túrós sütiket. Viszont az a bajom, nekem feln?ttkorú t?zhelyem van, vagyis nincs alsó-fels? sütési lehet?ség. Nem az alsó réteg vagy a hab miatt aggódom, hanem a közte lév? tésztán. Ha az alját és a tetejét késznek gondolom, a közepe már biztos megsült? Tudom valahogy ellen?rizni? Köszi a választ, szép hétvégét: Gabi

Tomatotree

Szia Gabi! :) Csak a t?próba marad. Egyébként elég homogénné sül a túróval, talán a képen is látszik.... Sok sikert!

gamica

A tejföl a túróba vagy a tetejére kerül?

Tomatotree

A túróba.

gamica

Köszi! Éppen most fogok hozzá a sütéshez. Csak azért kérdeztem, mert az alapanyagoknál ott van, de a leírásban sehol se találom. ............ Elkészült. Még langyos, de kicsit belekotortam a sarkánál... isteni finom :-).

Tomatotree

Köszi, hogy észrevetted, már ki is javítottam. :) Jó étvágyat és szép estét!! :)

necroe2

Szia, többször átolvastam a receptet,(nagyon szeretjük a túrós sütiket) de nekem valahogy a kép és a leirtak nem passzolnak. A megadott képen számomra úgy t?nik, mintha a túrós rétegre került volna a habos massza és arra a tészta.Kösz!

Tomatotree

Pedig nem. Ha rá tudnál nagyítani a képre, akkor látszik, hogy két vékony réteg között van a túrós massza, és legfelül a hab, aminek a teteje az átsülés miatt látszódhat tésztarétegnek.

necroe2

Szia, kösz a gyors választ, így már érthet?. Most már csak meg kell süssem! Szép napot!

Törölt felhasználó

Hát....megvallom ez a süti egy igazi rémálom.Nagyon sokat kellett változtatnom rajta de mivel nem egy olcsó süti,gondoltam nem adom föl.A 3. sütés igazán tökéletes lett.Akkor kezdem: Tészta : nyujthatatlan borzalom mindhárom alkalommal.Kézzel tudtam csak széttapicskolni a tepsibe.A megadott menniység viszont nagyon kevés ahhoz hogy a végén 4 dl tejjel nyakon legyen öntve,én elsöre is csak 3 decit használtam,mégis csatakos volt az egész tészta.Saját tapasztalatom szerint az vált be ha a tésztát kapásból duplázom és nem 4,hanem 5 deci tejet használok. Túrókrém : az tökéletes,finom,krémes,selymes,szóval nagyonm finom. Sütés : 180 fok??????ez szerintem er?s túlzás.Az els? már félid?ben kezdett kissé égett szagot árasztani.Próbáltam alul-felül sütéssel ahogy a recept is írja,illetve légkeverést is próbáltam.Utóbbinál a 165-170 fok 45 perc vált be de ezt még próbálgatni kell mert az enyémnek nem lett ilyen szép zsemleszín a teteje. Tudom hogy a süt?t is ki kell ismerni de higyjétek el,hogy a sütöm tökéletes.Ha egy recept valóban azt írja hogy 112,5 fok 33,7 perc,akkor ha én ezt beállítom,akkor a kaja tökéletesre sül...kivéve ennél a sütinél. Hülyének sem érzem magam mert azt hiszem egy recept lekövetését egy autista is meg tudja tenni,ehhez nem kell diploma,szóval mindent úgy csináltam,ahogy a recept mondta,a felhasznált anyagok sem gagyi valamik voltak. Szóval mindent összevetve a süti egy igen finom valami,a férjem 2x süttette már meg velem de egy kész agyrém volt mire igazán jóra meg tudtam sütni.

Tomatotree

Kedves tinci30! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat, mindenki okulására, és nagyon örülök, hogy ilyen kitartóan próbálkoztál és nem adtad fel, amikor els?re nem sikerült. Ritkaság ez, mert azt látom, hogy a legtöbben türelmetlenek és egyb?l lerohanják a másikat egy negatív kritikával. Szóval, klassz T?led ez a segít?készség! Nagy piros pont jár Neked! Ami a sütit illeti, biztosan megsütöm hamarosan, mert tényleg nagyon finom, és nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi csúszhatott el benne, hogy ennyire másképp sikeredett. T.

mucden

A hozzászólás alapján módosítottam én is. A tésztához 300 g lisztet használtam, a tetejére meg csak 2 dl tejet. Sajnos még így is agyonáztatta a tejes-tojáshab a fels? tésztaréteget, ami nem is igazán tudott megsülni inkább f?tt a túró és a tojás közt. Az elgondolás egyébként jó, úgyhogy legközelebb megpróbálom úgy, hogy majdnem készre sütöm tej/tojás nélkül, majd azt utólag, a végén teszem rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek