Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával

Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával
Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs karácsony hal nélkül: ez az egyszerű, de nagyszerű, szálkamentes harcsapaprikás tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra. 

hozzávalók / 4 adag

harcsapaprikás

kapros túrós csusza

Szólj hozzá!

elkészítés

Harcsapaprikás

  1. A finomra vágott vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az aprított paprikát, majd kicsivel később a reszelt fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd elkeverjük, és felöntjük vízzel.
  2. Alacsony lángon főzzük 1 órát, időnként megkevergetve. Ha elforrt a leve, pótoljuk vízzel. Akkor jó, amikor már szétfőttek a zöldségek.
  3. Amíg fő az alaplevünk, felkockázzuk a harcsát, majd hozzáadjuk a készre főtt alapléhez. 10 percig főzzük a hallal együtt.

Kapros túrós csusza

  1. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kifőtt csuszatésztát, és lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót és a finomra vágott kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük, és összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A harcsapaprikással tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 958
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halpaprikás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

960
napraforgó olaj 0.6 dl
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 6 gerezd
sárga kaliforniai paprika 2 db
víz 5 dl
fűszerpaprika 2 ek
afrikai harcsa 600 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 2 közepes db
mangalica szalonna 10 dkg
csuszatészta 30 dkg
tehéntúró 15 dkg
tejföl 175 g
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint