Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Umbriai lencsés gnocchi

Umbriai lencsés gnocchi
Umbriai lencsés gnocchi
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olasz konyhát. Pár évvel ezelőtt Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvében találtam a fenti név alatt futó receptet. Elkészítettem, ízlett mindenkinek, ennek ellenére hogy, hogy nem, feledésbe merült. Pár hónapja valahogyan mégis eszembe jutott, hogy de finom is volt, el kéne készíteni, viszont akkor már a könyvnek hűlt helye volt :(Párommal összudugtuk a fejünket, és közös emlékeink alapján újra összeraktuk a receptet. Valószínű, hogy nem egyezik teljesen a Stahl-féle recepttel, emlékképekből építkeztünk, mindig egy kicsit alakítottunk rajta, így nyerte el végső formáját. Egészen pontosan tegnap, mikor kóstolás után elégedetten tettem le a fakanalat és nyugtáztam: Ez az! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát hosszában kettévágjuk, ezt megismételjük, és kb. fél cm vékonyra szeleteljük.
  2. A lencsét feltesszük főni a sárgarépával és annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. Addig főzzük fedő alatt, amíg megpuhul (max. 35-40 perc).
  3. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  4. Beletesszük a pestot, az oregánót, a kakukkfüvet és elkeverjük. (Sót azért nem, mert a paradicsomszósz eleve sós.)
  5. Leszűrjük a sárgarépás lencsét, és a babérlevelek kivételével a rotyogó paradicsomszószhoz keverjük.
  6. Kb. 20-25 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt.
  7. Egy lábasban felteszünk enyhén sós vizet főni. Amikor forr, belerakjuk a gnocchit, amiket addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután lezárjuk, és leöntjük róla a vizet.
  8. A gnocchit a szószhoz keverjük és azonnal tálaljuk.
  9. Reszelt parmezánnal tesszük még ízletesebbé.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 001
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Chococat

Mióta szakács: 2012.03.01.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsés gnocchi, zöldséges gnocchi lencsével és parmezánnal, gnocchi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-24 04:18

Guszta, és imádom a tányért!!! Üdv, Torma :) persze mentettem is, köszi!!!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2013-03-24 17:03

Köszi, pici fiamtól kölcsönöztem :) Írd meg, milyen lett, ha elkészítetted!
Szép napot: Chococat

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-02 18:50

Kedves Chococat!
Ez a lencse nagyon finom lehet:) feltétlenül kifogom próbálni.
Köszönöm a receptet.
Üdv, Krisztina

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-05-02 19:29

Kedves Krisztina!
Bizony hogy az :) Nem a megszokott mustaros-lencses izvilag, klassz kis alternativa.
Majd feltetlenul ird meg, hogy izlett!
Udv: Chococat

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-03 05:23

A jövőhéten elkészítem, és ígérem majd megírom:)
Jó éjt kedves Chococat!
Krisztina

703
lencse 125 g
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 500 g
gnocchi 500 g
olívaolaj 2 ek
babérlevél 3 db
oregánó 0.5 teáskanál
pesto 2 kávéskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg