r
Nosalty Logó

Mángoldos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mángoldos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10837.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1575 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    6056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5725 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    67390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203213 micro
Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21675.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    3093 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    3150 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    12112 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    3781 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11450 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    1112 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30668 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1663 micro
  • β-karotin
    134780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406426 micro
Összesen 2774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    550 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7291 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangoldot megmossuk, és a szárakat letörjük. A leveleket 2-3 darabra tépjük, és sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  2. Sós vízben a gnocchi tésztát pár perc alatt puhává főzzük (amikor feljönnek a víz tetejére, akkor jó). A gnocchit leszűrés után kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze. A megfőtt mangoldot lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk.
  3. A csirkemellet kisebb csíkokra szeljük, és olajon sóval, borssal megpirítjuk.
  4. A fokhagymákat vékonyra felszeleteljük, és olajon megfuttatjuk. A lisztet hozzátesszük, és folyamatos keverés közben a tejet is hozzáadagoljuk. Sóval, borssal, a felaprított mangolddal és ízlés szerint zöldfűszerekkel ízesítjük.
  5. Egy jénaiban összekeverjük a tésztát, a mártást és a husit. Reszelt sajttal és oregánóval megszórjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnáig sütjük. Parmezán sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13804
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Lehet variálni a hozzávalókat aktuális zöldségek szerint. Szerintem kukoricával, spenóttal, reszelt répával is isteni lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok mindent, ami oregánós, gnocchis, és cuppog a fűszeres mártásban. Innen jött az ötlet. Szeretek egyszerűsíteni a konyhában, minél kevesebb mosogatnivaló marad a végén, annál jobb! Ezért én a gnochi főzővízében főztem ki a mángoldot, és amelyik edényben megpirítottam a husi csíkokat, abban készítettem el a mártást (így legalább plusz ízt adott neki:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?