Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából

Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
Újházi-tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves házi tyúkból a legjobb. Mindenkinek ajánlom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot alaposan megmossuk hideg vízben, és félbevágjuk. Feltesszük főni az aprólékokkal együtt (zúza, máj, szív, lábak, nyak) fedő alatt, annyi vízben, hogy ellepje.
  2. Ha felforr, leöntjük az egész vizet, és lemossuk meleg vízzel a tyúkot, az aprólékokat, míg tiszta lesz.
  3. Nagyobb, leveses fazékba tesszük a tyúkot, hozzáadjuk megpucolt, megmosott zöldségeket (kivéve a paradicsomot és a paprikát nem kell csak megmosni), és meleg vízzel felöntjük, annyival, hogy ellepje. 1 ek sóval és fél kk törött borssal (vagy csípős paprikával) ízesítjük.
  4. Lassú lángon odatesszük főni. Majd a megmosott zeller zöldjét és a megmosott petrezselymet csokorba kötve a leveshez adjuk. Főzzük, míg puha lesz a tyúk, kb. 2,5-3 óra hosszat.
  5. Cérnametélttel vagy hagyományos daragaluskával tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tyúkhúsleves, húsleves, házi tyúkból főtt leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

600
tyúk 1.7 kg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 nagy db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 közepes db
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kelkáposzta 0.25 közepes db
burgonya 2 db
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
víz 4 l
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db