Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagymás húsgombócok sütőben sült leveszöldség-salátával

Újhagymás húsgombócok sütőben sült leveszöldség-salátával
Újhagymás húsgombócok sütőben sült leveszöldség-salátával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két gondom volt: 

1. Nem szeretem a fasírtot. Ki kellett kísérleteznem tehát egy olyan húsgombócot, amit szívesen fogyasztok. 

2. A vasárnapi húslevesből a főtt zöldséget másnap már nem szívesen esszük meg. Egy jó salátára viszont mindig vevők vagyunk. Ez lett hát belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

Húsgombócok

Saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombócok

  1. A húst kétszer átdaráljuk, másodjára hozzádaráljuk az újhagymát is. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval (az olaj kivételével) és olajozott tepsibe rakjuk a kis gombócokat, olajjal megkenjük. Ha túl lágy a massza, zsemlemorzsát teszünk még hozzá.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, 10 perc után megfordítjuk (vagy megrázogatjuk a tepsit).

Saláta

  1. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, fűszerekkel.
  2. Apróra vágjuk a főtt répát, karalábét, újhagymát; de mehet bele főtt petrezselyemgyökér vagy krumpli is. Összekeverjük a tejfölös szósszal és a kukoricával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisskriszta

Mióta szakács: 2015.03.05.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

maradékmentő sült saláta, húsgombóc újhagymával és leveszöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

978
darált sertéshús 1 kg
újhagyma 4 közepes db
3 kávéskanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
finomliszt 2 púpozott ek
fekete bors 1 teáskanál
majonéz 2 ek
mustár 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 2 közepes db
karalábé 2 közepes db
csemegekukorica 15 dkg
újhagyma 1 közepes db
tejföl 4 dl
majonéz 3 ek
mustár 2 teáskanál
1 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
ecet 1 teáskanál