r
Nosalty Logó

Húsgombócok csőtésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vicsys
Húsgombócok csőtésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1374 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 687 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2751 micro
Összesen 1374 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát, majd a szétnyomott fokhagymával megdinszteljük 2 ek olajon, és ha egy kicsit lehűlt, a darált húshoz adjuk.
  2. Az edényben újabb 2 ek olajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kihűlt, elkeverjük a tejföllel, és állni hagyjuk.
  3. A húshoz adjuk a pirított hagymát, a tejfölös zsemlemorzsát, a tojást, a szerecsendiót és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
  4. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és kevés forró olajon, serpenyőben barnára sütjük.
  5. A tészta főzővizébe teszünk egy kis olajat és egy nagy csipet sót, majd forráskor puhára főzzük benne a háromba tört tésztát.
  6. Tálaláskor a tésztára szedjük a kisütött húsgombócokat, és meglocsoljuk a barnamártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8798
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt most készítettük először a kedvesemmel, és mindkettőnknek nagyon ízlett. A sült húsgombócok "szárazságát" jól ellensúlyozza a barnamártás, amit előzőleg otthon főztem. Akinek nincs ideje egy napig készíteni a barnamártást, azt a barnamártás porból is készítheti. A makaróni, gyermekkorom csőtésztája, amit édesanyám sokszor főzött. Igaz, Ő sohasem készítette húsgombóccal vagy barnamártással.

Hozzászólások (3)

Gabys

Szia vicsys, nekem lenne id?m megcsinálni a barnamártást. Gondolom valójában nem kell 1 álló nap egy mártás elkészítéséhez. Megosztanád annak is a receptjét? A készen vásárolt por nem érdekel, ha magam is el tudom készíteni. Köszi, Gabi

vicsys

Szia Gabys! Igazad van, nem egy hanem akár 2 napig is rotyoghat. :-) Olvastam mindenféle gyors változatot, aztán egy vendégl? öreg szakácsától, megkaptam az "eredeti" receptet. Többször megf?ztem már otthon. Mindig nagyobb adagot, amit kiporciózva a mélyh?t?ben tárolok. Ám legyen, kérésed nem talált süket fülekre. Hamarosan felrakom a receptet.

Gabys

Ok, köszönöm:) Most már tényleg felkeltetted az érdekl?désemet. Kiváncsian várom a 2 napig készítend? mártás receptjét:) Remélem nem kerüli majd el a figyelmemet. Szép hétvégét, Gabi

vicsys

Majd üzenek neked, ha fent lesz.

Gabys

Remek, köszönöm!:) Gabi

Éva-Anyóca

Kedves vicsys! Csodás ötlet, érdekes, mentem, és szeretném elkészíteni, a családnak is ízleni fog. Különleges finomság.. :) A barnamártás elkészítési módjára én is vev? lennék, el?re is köszönöm azt, hogy felteszed a receptjét. :) Éva-Anyóca

vicsys

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm. A barnamártás receptjét már feltöltöttem. Már csak a moderációra vár, hogy megjelenhessen.

Éva-Anyóca

Kedves vicsys! Az szuper, köszönöm szépen. :D Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Már elnézést, tényleg nem kötekedni akarok!!, de ez gyakorlatilag fasírt, csak éppen a zsemlemorzsa nem kívülr?l, hanem bele kerül a masszába. Azt hittem a húsgombóc valami misztikus másfajta dolog, erre kiderült, hogy gyakorlatilag "ezerszer" ettem már húsgombócot! :)

vicsys

Kedves Mocorgó! Mondhatnám, hogy "A jó pap, holtig tanul"... :-) Ebben nincs f?szerpaprika, viszont van benne oregánó és ?rölt gyömbér. Más textúrája (és az íze is) és nem b? olajban vagy süt?ben (egyben) van sütve, csak pirítva. Igaz a zsemlemorzsa is el?re meg van pirítva és tejföllel van összekeverve- ami nem mondható, hogy jellemz? az általánosan ismert fasírtra. A többi viszont stimmel! :-) Mondhatjuk az is: Jééé! Disznót eszem! ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek