Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újévi hortobágyi palacsinta

Újévi hortobágyi palacsinta
Újévi hortobágyi palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsony, majd Szilveszter után az emberek telítődtek, a sok ünnepi étellel. Nem egy, se kettő háztartás ilyenkor még bővelkedik az ünnepi sültek maradékaival, melyekre már nem fáj az ember foga, de kidobni azért mégsem lenne ildomos.
Mi is hasonló cipőben jártunk, így egy hirtelen ötlet alapján megpróbáltam egy öszvérmegoldást alkalmazni.
Mondhatom, a siker a vártnál nagyobb, így nyugodtam ajánlhatom a receptet Nektek is!

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

ajánlat

Bármilyen sülthús maradékot felhasználhatunk, a mártás tekintetében pedig ki-ki a saját ízvilága szerint módosíthatja, variálhatja az alapötletet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockázzuk fel apróra, és a zsíron pirítsuk le.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. A tűzről levéve adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd tegyük vissza a láng fölé az edényt, és öntsük fel kevés vízzel.
  3. Pirítsuk újból zsírjára, majd öntsük fel kevés vízzel ismét. Néhányszor ismételjük meg, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a paradicsom cikkeket, és főzzük, kb. 2/3 mennyiségűre.
  4. A tűzről levéve egy botmixer segítségével turmixoljuk le a mártást. Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt, majd miután újból összeforraltuk, tegyük bele a kevés vízzel elkevert keményítőt. Forraljuk addig, amíg a mártás besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. 
  5. Közben a húst késsel aprítsuk fel kb. 5x5mm-es kockákra. Ha ezzel nem akarunk vesződni le is darálhatjuk.
  6. A mártásból adjunk az aprított húshoz annyit, hogy jól kenhető állagú legyen, és tartsuk melegen.
  7. A palacsintatészta hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd kevés olajon süssük őket ki egy serpenyőben.
  8. Ha kész vagyunk a palacsintákkal, mindegyikbe tegyünk kb. két evőkanálnyit a hústöltelékből, majd a töltött káposztához hasonlóan göngyöljük fel őket.
  9. Tálaljuk azonnal melegen a mártással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 813
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sülthús-mentő hortobágyi palacsinta, sült húsos hortobágyi palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

969
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
paradicsom 0.5 db
fűszerpaprika 1.5 tk
mangalica zsír 1 ek
alaplé 0.5 l
sertéshús 50 dkg
főzőtejszín 1 dl
étkezési keményítő 2 kk
0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 35 dkg
tej 4 dl
szódavíz 2 dl
1 dkg
napraforgó olaj 30 ml