r
Nosalty Logó

Újburgonya fetával és póréhagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Újburgonya fetával és póréhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

krumplihoz

szószhoz

Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

krumplihoz

szószhoz

Összesen 1146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

krumplihoz

szószhoz

Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3245.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    2012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2526 micro
Összesen 572 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6491.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    4024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5052 micro
Összesen 1146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

krumplihoz

szószhoz

Elkészítés

krumplihoz

  1. Az újkrumplit letisztítjuk és megfőzzük.
  2. A póréhagymákat megtisztítjuk, és hosszú darabokra vágjuk, és egy evőkanál olajban megpároljuk fedő alatt.
  3. A szószhoz a megmaradt egy evőkanál olívaolajat, vörösborecetet, mustárt, sót és cukrot elkeverjük.
  4. A burgonyát leszűrjük, elosztjuk két tál között.
  5. Ráhalmozzuk a póréhagyma felét, a feta sajt felét, a tárkony és kapribogyó felét, és meglocsoljuk a szósz felével. A második tállal is így járunk el.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 565
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Hidegen és melegen is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári frissítő étel húsmentes napokra.

Hozzávalók

krumplihoz

szószhoz

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!