r
Nosalty Logó

Szardíniás rakott krumpli

Gonoszka1
Szardíniás rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

745
Kalória
41.8g
Fehérje
42.4g
Szénhidrát
46g
Zsír
340.4g
Víz
239.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13469 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    4168 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    4630 mg
  • Nátrium
    3771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    977 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és vékonyabb karikára vágjuk. A szardíniát leszűrjük. A halhúst tányérba tesszük, és villával összetörjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A medvehagymát leöblítjük, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.
  2. Egy nagyobb lábosba beletesszük a vajat, a szardínia lecsöpögtetett olajából 5 dkg-ot. Felolvasztjuk a vajat, és ráöntjük a tejszínt. Beletesszük az összetört szardíniát, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Ha felforrt, beletesszük a krumplikarikákat. Forrástól számítva 6-7 percig főzzük.
  3. Beleöntjük az ételünket egy tepsibe. Elrendezzük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40-45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, akkor a tetejét takarjuk le.
  5. Forrón tálaljuk ezt a finom ételt. Én savanyú lilakáposztával és céklával tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem el ma ebédre. Az alapreceptet egy másik gasztronómiai oldalon találtam. Én medvehagymát tettem bele, de az eredeti receptben fokhagyma és snidling szerepel. De én nagyon szeretem a medvehagymát, és szezonjában amit lehet, vele helyettesítek. Nagyon finom fogás lett belőle. Az általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...