Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeleves Finimini konyhájából

Csirkeleves Finimini konyhájából
Csirkeleves Finimini konyhájából
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk közkedvelt, nagyon kedvelt ez a leves, mert finom halászlé íze és állaga van, azzal a különbséggel, hogy nincs benne hal, de el lehet képzelni hozzá. Bajai vagyok, ezért mi un. "gyufaszál" tésztával esszük. A lényege, hogy olyan hosszú, mint a gyufa és a "négy oldala" egyforma széles. Sok tésztát teszünk a levesbe, nemcsak úszkál benne pár szál. A híres bajai halászlé ugyanígy készül, csak pontyból és bográcsban. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat kis kockákra vágjuk.
  2. A csirkecombokat megmossuk, és akkora fazékba tesszük, hogy legyen hely a forrásnak. Felöntjük 1,5-2 l vízzel, és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a hagymát, a 2 púpos ek paprikát, a tv paprikát, paradicsomot (télen lecsót), cseresznyepaprikát, és ízlés szerint sózzuk. Ételízesítőt is tehetünk bele.
  4. Erősen forraljuk, de nem szabad kifutnia.
  5. Amikor a hús puhára főtt és a hagyma is puha, elkészült.
  • elkészítettem: 101 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Finimini

Mióta szakács: 2013.09.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkéből halászlé, csirkeleves, paradicsomos-paprikás csirkeleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-09-18 08:39

Kedves Finimini!

Házi vagy bolti a levesbe való tészta, amit bele tesztek, az a gyufaszál? - ha gyorsan akarom megoldani,az adott levesemet, akkor nálunk bolti, de ettem már házi készítésűt is...:)

Csirke: sokaknak van szerencséjük, házi, saját, vagy ismerős által tartott és vágott házi,vagy bio, vagy tanyasi csirkét venni és enni, -...és ez ma nagyon jó dolog.:D
Én is igyekszem ezt tenni, bár sokszor nehéz,...... a boltiak, nem mondom, hogy haltáposak, de közel se olyanok, mint ami a saját kertjében kapirgál az embernek, és a tányérján landol, valamilyen finom étel formájában, a házihoz még főzni is, nem hogy enni is nagyobb kedvvel lát az ember. :)

Boltit is, normálisat, ki lehet fogni , tudni kell, hogy hova menjen az ember.... :)

Köszönöm a receptet, és várom további finomságaidat.

Éva-Anyóca

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2013-09-28 18:35

Kedves Évike!
Ahogyan a házi csirke sokkal finomabb, úgy a saját gyúrt tésztánk is oktávokkal kiválóbb, mint a bolti. Sok tojásból kevés vízzel készül, és úgy időzítünk, hogy amire kész a leves, a tésztát szedjük is a tányérokba. Kevesen gyúrnak ma már, sok fiatal meg sem tanulja, mert időigényes. A bolti száraztészta is jó, nálunk van egy tésztakészítő kisüzem, ők bajai gyufaszál tésztát csinálnak, fél kilósat és azt négy személyre meg is főzzük halhoz is, csirkéhez is. Szerintem mindenhol van ilyen rövid metélt tészta, de hidd el ez a csirkés halleves akár spagettitésztával is finom lehet. Köszönöm szépen, hogy írtál, szeretem a receptjeidet nagyon, gratulálok hozzájuk. Üdvözlettel: Edit (Finimini)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-10-01 09:09

Kedves Edit-Finimini!

Nagyon köszönöm a válaszodat, - én még azon kevés lány közt voltam, - akit megtanítottak tésztát gyúrni, és nagyon szerettem és szeretem is. Tényleg klasszisokkal másabb, látványra és ízre egyaránt.
Munkás, az igaz, munkás...... :)
Ami nem, az nem is mindig biztos, hogy annyira jó, ebbe a tészta készítésbe például tudom, mit feccöltem bele munkát, és örülök, ha sikerül és finom is.

Köszönöm szépen, hogy jónak találod a receptjeimet .:)

A nyarat most idén kihagytam, főzés-sütés terén, új saját ötletgyártás és megoldás nem igen született , ha igen, elmaradt a fénykép és feltétele , ........a két gyerekem a saját sulijának utolsó évét fejezte be, felvételizett egyel magasabb szintre, és ott kellett velük, mellettük, mögöttük lenni, és nem a főzés volt a lényeg, - miután jól sikerültek, mindenki pihent és én is más módon kapcsolódtam ki, ahogy már egyszer írtam : olvastam, zenét hallgattam és nem hámoztam, hanem hímeztem, szó szerint. :) , - ezért a szokásos dolgok készültek, és mások finomságai, - mert szétnéztem azért, ha újat szerettem volna.
De lassan újra beindulok, és kerülnek majd fel receptek. Lassan.

Köszönöm szépen, és várom a Te finom ételeidet -sütijeidet .
Szép napot kívánok, október első napján. :)

Éva-Anyóca

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2013-10-01 16:35

Szia Évike, engedd meg, hogy gratuláljak a gyerekek sikeres felvételijéhez, ez nagyon fontos, hiszen megfelelő iskolázottsággal egész Európában van lehetősége egy fiatalnak, hogy megalapozza a jövőjét. Nekem egy lányom van, divattervező, férjezett, van két kisfiú unokám, egy 5 éves és egy 2 éves. Férjével Pomázon élnek, mert a fiú odavalósi. Nem tudunk gyakran találkozni, nagy a távolság.
Én régen elváltam és két éve nyugdíjas vagyok. Ez mind szép és jó, de nem könnyű összehozni a recepteket, mert maximum 2 személyre tudom megfőzni vagy sütni. A gasztronómia egyenesen a mániám. Még fiatalasszony koromban elkezdtem gyűjteni a Magyar Konyhát és a különböző recepteket. Egészen új vagyok a NoSalty-n és lassan haladok a receptküldéssel, de elhatároztam, ha csak lehetséges, megpróbálok érdekes dolgokat keresni és küldeni, persze sokkal lassabban, mint szeretném, de addig is marad a jó kis böngészés. Nagyon örülök, hogy megismerkedtünk. Meleg üdvözlettel a hűvös időkben: Edit

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2013-09-08 09:31

Kedves Tarackos! A csirkék hallisztes tápozása az 1970-es évek elejére tehető, amikor a nagyüzemi tenyésztés még nem volt elterjedt. A rossz tapasztalat miatt gyorsan abba is hagyták. Tehát kizárt, hogy ma már halízű baromfit árulnak az üzletben.
Halászlékockát nem használok, anélkül is nagyon jóízű a leveske. DE: az őrölt paprikának élénkvörös színűnek, finom illatúnak kell lennie. Baján és környékén óriási a választék a termelőknél, piacon. Ugyanígy a híres paprikatermő vidékeken is, de itt sem a bolti árura gondolok.
Köszönöm észrevételeidet. Üdv: Finimini

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sun, 2013-09-08 07:59

Halászlé íze van.....pláne,ha a csirkét halliszttel etették!Ha még pár halászlé kockát raksz bele ételízesítő helyett akkor még inkább halászlé íze lesz!

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2013-09-02 19:11

Első próbálkozásom a feltöltésnél, ezért elnézést kérek minden kedves érdeklődőtől, amiért nem töröltem a felesleges számokat, stb. továbbá, rosszul tüntettem fel a költséget: 800-1000 Ft-ból jön ki az egész.

301
csirke alsócomb 8 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 8 teáskanál
0 ízlés szerint
tv paprika 2 közepes db
hegyes erős paprika 2 db
paradicsom 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint