Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgácsfánk Csukamamától

Forgácsfánk Csukamamától
Forgácsfánk Csukamamától
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon régi receptfüzetem. 1973-ban adták ki. Ebből szoktam készíteni a fánkokat, ezt is és a farsangi fánkot is, egy kicsit a saját ízlésemre formálva.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a vajat kissé megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta ne legyen se kemény, se lágy. A tetejét belisztezzük, és letakarva hideg helyen kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi négyzetekre vágjuk, a darabokat 2-3 helyen bemetsszük. A tészta csücskét a bemetszet résbe dugva kifordítjuk, és rögtön a meleg olajba tesszük. A sütés lefedett edényben történjen, közepes hőmérsékleten. Sütés közben meg kell fordítani, hogy mindkét oldala megsüljön.
  3. Ha szép pirosra sült, egy papírkendővel bélelt tányérra szedjük, majd fahéjas porcukorban megforgatjuk.
  4. Lekvárral kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 021
elküldve: 4
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csukamama

Mióta szakács: 2013.09.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge, csörögefánk, herőce

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicus2
vicus2 Sat, 2014-01-11 07:42

ez az igazi! a jo osregi recept, anyukam mindig igy sutotte, es imadtuk. sokszor en is segitkeztem. sajnos messze kerultem otthonrol, es recepteket eppen nem hoztam magammal. most orulok, hogy ezen a web-oldalon talalok "emlekeket". Rum kellett a tesztaba, igy nem szivta az olajat magaba a fank...erre nagyon emlekeztem. a tobbiert koszonet! ujra imadjuk...:)

Csukamama
Csukamama / Csukamama Sat, 2014-01-11 12:17

Kedves vicus2! Igen nagyon régi recept. Fiatal háziasszony korom óta készítem így (közel 40 éve). Örülök, hogy tetszik. Mi nagyon szeretjük. Jó étvágyat hozzá. :)
Üdvözlettel:
Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-10-06 00:11

Szia Angela! Nagyon szepek a fankjaid!!! Amikor meglattam, rogton a Mama forgacsfankja jutott eszemben...na - gondoltam - vegre a Mama receptje!!?? En meg nem sutottem forgacsfankot, csak farsangit, de ezt most megsutom. A foto is nagyon szep, mindig megcsodalom ezt a szep keresztszemes teritodet.
Puszi, Vera

1281
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 1.5 dkg
tej 1 dl
vaj 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 1 dl
1 csipet
rum 2 teáskanál
napraforgó olaj 10 dl
porcukor 10 dkg
fahéj 1 kávéskanál