Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk VnéEdit konyhájából

Csörögefánk VnéEdit konyhájából
Csörögefánk VnéEdit konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, gyors recept! 

Két főre szól az adag.
Érdemes dupla adagban készíteni.

hozzávalók / 2 adag

a tésztához

a tálaláshoz

Sütőzsiradék

a tésztához
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk.
  2. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
  3. Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük, és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon).
  4. Bő olajban, közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk! Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 923
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarkedli, forgácsfánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1479
finomliszt 25 dkg
tejföl 150 ml
porcukor 2 dkg
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
porcukor 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 2 ek