Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta sütés nélkül

Túrótorta sütés nélkül
Túrótorta sütés nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam nagyon szereti a túrós dolgokat. A sütőm pedig sajna egy időben nagyon vacakolt, nem mertem megkockáztatni a születésnapi torta elkészítését benne. Akkor jött mentőgondolatként ez a torta. A túró közé jól lecsepegtetett eperkockákat is tehetünk.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával, vagy ha nagyon darabos, akkor krumplinyomón áttörjük.
  2. Egy tálba tesszük, és hozzádolgozzuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat (előtte jól meg kell mosni meleg vízzel, és megtörölgetni).
  3. Jól összedolgozzuk. Kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és óvatosan a túróhoz kavarjuk.
  4. A zselatint a tasakon lévő útmutató szerint elkészítjük, és a masszához csorgatjuk.
  5. Az előkészített formába belekanalazzuk a túrós masszát, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, összeálljon.
  6. A bevonócsokit gőz fölött felolvasztjuk 2 ek. olajjal, majd óvatosan a megdermedt túrótortára kenjük.
  7. Tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós epertorta, epres túrótorta, túrótorta csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

770
tehéntúró 50 dkg
porcukor 12 ek
citromhéj 2 citromból nyert
zselatin 40 g
növényi habtejszín 8 dl
vaníliás cukor 2 csomag
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
habtejszín 2 dl
eper 20 dkg