r
Nosalty Logó

Túrós-tejberizs szelet

Kiss Móni
Túrós-tejberizs szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

323
Kalória
15.5g
Fehérje
40.5g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
93.7g
Víz
66.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10299.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2709 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát szokás szerint megsütjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport , majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a habot, és óvatosan eldolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a rizses krémet. A rizst 8 dl tejjel és a vízzel megfőzzük, megédesítjük, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és a fahéjat, és amikor megfőtt a rizs, de még maradt rajta lé, akkor hozzáöntjük a kikevert pudingos fahéjat, hagyjuk, amíg besűrűsödik.
  4. A túrót a tejföllel, xilittel, citromhéjjal és tejjel alapossan kikeverjük.
  5. Ha meghűlt a piskóta, akkor a rizses masszát rákenjük a tetejére, majd a túrókrémet. Majd a hűtőbe tesszük, amíg teljesen lehűl. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádom a túrót és imádom a tejberizst, ezt a kettőt próbáltam ötvözni! Nagyon finom lett!:)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek