Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós stollen

Túrós stollen
Túrós stollen
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom stollen recept karácsonyra. Ez frissen az igazi. Jól becsomagolva kb. egy hétig tárolható.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 150 g vajat a cukorral krémesre keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  2. Majd hozzákeverjük a túrót, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a mazsolát, a kandírozott citromot, a kandírozott narancsot, az aszalt barackot, a mandulát és mogyorót.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a felét hozzákeverjük a vajas keverékhez, a másik felét pedig hozzádagasztjuk a tésztához.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk, és hosszában először az egyik oldalt a tészta feléig ráhajtjuk, majd erre a másik felét. Ráhelyezzük a sütőpapírral ellátott tepsire.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Ha erősen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk pergamenpapírral.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk. A langyos stollent megkenjük a felolvasztott vajjal, és megszórjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 795
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós karácsonyi sütemény, túrós stollen kandírozott gyümölcsökkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Mon, 2010-12-06 18:30

lehet, hogy csak nekem nem világos, de a 3. pontot nem értem. milyen tésztához dagasztjuk hozzá a sütőporos liszt másik felét? köszi!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2010-12-07 13:23

Szia. A lisztes-vajas keverekhez dagasztjuk hozza a maradek lisztet. Üdv, Maria

748
vaj 250 g
cukor 150 g
tojás 2 db
sovány túró 250 g
citromhéj 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
aszalt sárgabarack 50 g
mazsola 100 g
kandírozott citromhéj 50 g
kandírozott narancshéj 50 g
mandula 50 g
földimogyoró 50 g
finomliszt 500 g
sütőpor 1 csomag
porcukor 2 ek