Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós smarni szilvaöntettel

Túrós smarni szilvaöntettel
Túrós smarni szilvaöntettel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó kis desszertre vágytunk. Egy régi, 2009-es Meglepetés különszámban találtam a receptet. Annyira finom lett, hogy többször ismételve lesz.

hozzávalók / 4 adag

A smarnihoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A smarnihoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral, vajjal habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat is. A felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
  3. Egy 23×34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk, és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.

Az öntethez

  1. A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és rummal.
  2. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel kipürésítjük.
  3. A keményítőt a lével kikeverjük, és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilvaszemekkel.
  4. Ha kész a smarni, összetörjük, és szilvaöntettel kínáljuk. Nagyon finom desszert.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 548
elküldve: 13
receptkönyvben: 359
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós császármorzsa szilvaöntettel, túrós smarni fahéjas szilvamártással, túrós császármorzsa fűszeres szilvamártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andrea 21
Andrea 21 Mon, 2014-05-26 12:57

Ma megcsináltam ezt a receptet. Egyszerűen imádjuk :) Könnyű és nagyon finom :)

navid
navid Mon, 2014-05-19 22:13

Szia, imádom a smarnit, ki fogom próbálni ezt a receptet. Kérdésem, h az öntet 3-as pontjában azt írod, h a keményítőt összekeverjük a "lével". Ez a lé a szilva leve vagy az az 1-es pontban szereplő "főző"-lé?

Köszi a választ

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2014-05-19 22:37

Kedves navid!
Amit leszűrsz,abba kevered .
Nincs külön lé,amiben megfőzted a szilvát,tehát szilvalé.

747
tehéntúró 40 dkg
tojás 4 db
cukor 10 dkg
búzadara 70 g
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 250 ml
vaj 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
szilva 40 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 4 db
rum 2 ml
étkezési keményítő 1 kk