Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-narancsos császármorzsa

Kakaós-narancsos császármorzsa
Kakaós-narancsos császármorzsa
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csoki és narancs az örök kedvenc. Ebben a formában is kitűnő. Horváth Ilona után szabadon.

hozzávalók / 6 adag

A morzsához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a búzadarával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral. Öntsük rá a tejet, és várjunk amíg megduzzad a búzadara. A folyamatot gyorsíthatjuk, ha meleg, nem forró tejjel dolgozunk.
  2. Keverjük bele a masszába a tojássárgát és a narancshéjat, majd forgassuk bele a fehérjéből vert kemény habot.
  3. Forrósítsuk fel a zsírt, öntsük bele a tésztát, és eleinte folyamatosan kevergessük. Ha már kezd szétesni, nem szükséges egyfolytában keverni, elég néha átkeverni. Akkor kész, amikor apró morzsalékos a tészta.
  4. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk..

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 258
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

zsempi

Mióta szakács: 2011.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós császármorzsa, császármorzsa kakaóporral, narancsos császármorzsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsempi
zsempi / zsempi Thu, 2013-03-21 13:07

örülök, hogy megtetszett a recept. narancslekvárral is tutifinom lehet. és gratulálok, h megütötted, sőt túlhaladtad a mércét, ez a legkirályabb!!! :)

matrjoska
matrjoska Tue, 2013-03-12 20:55

Ez volt a tegnapi vacsoránk. A párom kijelentette, hogy jobban főzök már, mint az anyja. :)
Mivel nálunk kicsi, vékony héjú narancs volt, tettem még bele narancs levéből is. És mivel nekem kicsit hiányzott a savanykás íz, ettem hozzá savanyú lekvárt is. Ma narancslekvárt fogok hozzá főzni.

zsempi
zsempi / zsempi Thu, 2012-05-31 07:44

sziasztok,
horváth ilona is térfogatra adta meg a liszt és a búzadara mennyiségét. sajnos elfelejtettem lemérni mérlegen, hogy tömegre mi jön ki.
ha van mérőedényetek, akkor használjátok azt. én amúgy bögrét használtam (angolosan), és olyan nagyot nem csal, h nincs rajta beosztás. ugye 1 bögre = 1/4 liter= 2/8 liter. ---> és igen:
3/8 liter= 375 ml= 1,5 bögre
1/8 liter= 125 ml= 0,5 bögre
az átváltást ml-ről grammra nem tenném meg 1az 1be, ui. a búzadara sűrűsége eltér a vízétől, és a szemcsék között levegő is van. ennek ellenére lehet, h így se hibáznánk sokat, nem tudom, nem mértem le. de majd lemérem a kíváncsiság kedvéért.
örülök, h tetszik a recept. remélem, jól sikerül majd nektek is!

Viktória.Bécs
Csillagánizs / Viktória.Bécs Sat, 2012-05-26 13:43

Szia!
Nekem is nagyon tetszik ez a recept,mentettem is a receptkönyvbe,de nem vagyok biztos benne, hogy jól vagyok-e informálva.Lehetséges(1/8 liter=125gramm, 3/8=3,75dl)?Köszönöm!További szép napot!

tilkandi
Áfonya / tilkandi Sat, 2012-05-26 11:34

Szia!
Ne haragudj, nagyon tetszik a recept.......de hogy kell érteni az 1/8 l - 3/8 l.....ez kb mekkora mennyiség?
Válaszodat előlre is köszönöm!
Andi

460
finomliszt 0.5 bögre
búzadara 1.5 bögre
tej 5 dl
tojás 4 db
cukor 50 g
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
narancshéj 2 narancsból nyert
1 csipet
sertészsír 50 g
porcukor 5 dkg