r
Nosalty Logó

Túrós rizsfelfújt - citromos, narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Túrós rizsfelfújt - citromos, narancsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 751 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4510 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 751 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7296.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2307 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4510 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kenjük ki a vajjal, szórjuk be a zsemlemorzsával a tepsinket (30x20x5), majd mérjük ki a tejberizs hozzávalóit. A lábasba - a vajra - öntsük a tejet, szórjuk bele a sót, tegyük fel melegedni. Ha felforrt, öntsük bele a rizst, s lassú-közepes hőfokon főzzük, gyakori kavargatás mellett.
  2. Körülbelül 15 perc elteltével szórjuk bele a vaníliás cukrokat, majd újabb 15 perc elteltével a kristálycukrot, főzzük tovább, s amikor már sűrű, zárjuk el a hőt, fedővel fedjük le, a tejet be fogja szívni magába.
  3. Amikor már beszívta a tejet, vegyük le a fedőt, kavarjuk össze, hagyjuk langyosra hűlni. Amikor kihűlt, kapcsoljuk be a sütőt 160 fokra - melegítsük elő -, alsó/felső állásba. Egy lábaskában villával nyomkodjuk szét a túrót - én krémes fajtát vásároltam -, adjuk hozzá - a fehérje kivételével - az összes többi hozzávalót, s alaposan kavarjuk ki.
  4. Ezt a masszát öntsük a rizshez, kavarjuk el vele. A fehérjéket egy lábaskában lazán verjük fel villával (tudom, sokan kemény habbá verik, én nem), s ezt is öntsük, s kavarjuk el a rizzsel.
  5. Majd az előkészített tepsibe öntsük bele, egyengessük el, s mehet is az előmelegített sütőbe. Amikor a fotón látható szép színt kap, biztosan átsült, vegyük ki a sütőből, zárjuk el a hőt, hagyjuk kihűlni. Tetszőleges formára szeleteljük, s adhatunk hozzá sodót, pudingot, gyümölcsszószt.... Én most házi sárgabarackdzsemmel tálaltam (kissé mikróban felmelegítettem, hogy folyósabb legyen). Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6677
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon néhány szem citromom, narancsom, s 5 nap múlva lejáró túróm, a többi hozzávaló pedig mindig van itthon, így összedobtam a saját elképzelésem szerint ezt a fincsiséget….úgyis régen készítettem már (mindig másképp)…..nagyon finom, nem száraz....én így készítem, imádjuk :)…...megjegyzem, lehet csak citrommal is készíteni, illetve anélkül, csak vaníliásan, sokan tesznek bele mazsolát, de rajtam kívül más nem szereti, így én kihagytam :)….isteni finom....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek