r
Nosalty Logó

Túrós-pudingos gyümölcstorta

Nikóka
Túrós-pudingos gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Pudinghoz

Krémhez

Tetejére

430
Kalória
10.6g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
92.9g
Víz
45.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
44.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Pudinghoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Pudinghoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 5174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Pudinghoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5573 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795.7 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 5174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tortához a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. 26 cm-es tortakarikában megsütjük kb. 25-30 perc alatt 170 fokon.
  5. Ha kihűlt, elvágjuk félbe.

Pudinghoz

  1. A tejben a cukorral megfőzzük a pudingport.
  2. A tortalap alsó felét visszatesszük a karikába, és ráöntjük a forró pudingot, kissé elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. A zselatint felfőzzük fél deci vízben.
  2. Közben a pudingport a többi vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük.
  3. Majd ehhez még hozzákeverjük a felvert hulalát.
  4. A krém nagy részét rákenjük a kihűlt pudingra, rátesszük a másik lapot, majd erre kenjük a többi krémet.
  5. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára.

Tetejére

  1. A zselatint a befőtt levével és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a festéket, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a gyümölcsöket összevágjuk, és rátesszük a torta tetejére. Leöntjük a zselatinnal, és betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.
  3. Felverjük a hulalát, és feldíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Még tavaly készítettem szülinapra. A barátnőm kitalálta, hogy puding legyen benne, külön valami túrós krém. Én meg ezt alkottam belőle!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...