r
Nosalty Logó

Joghurtos gyümölcstorta Csizizsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csizizsuzsi
Joghurtos gyümölcstorta Csizizsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta hozzávalói

Hozzávalók a krémhez

Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta hozzávalói

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta hozzávalói

Hozzávalók a krémhez

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    608 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 3584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Piskóta hozzávalói

  1. Szétválasztjuk a 10 tojást.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A habhoz kanalanként hozzáadjuk a cukrot, miközben a habverővel folyamatosan keverjük a krémet.
  4. A tojássárgáját is apránként adagoljuk a habhoz.
  5. A lisztet és a kakaót összekeverve, kanalanként adjuk a krémhez, de ezt már csak fakanállal, óvatosan keverjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, kerek tortaformában kisütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A szeder néhány szebb példányát félrerakjuk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk.
  2. 1 dl vizet felfőzünk, majd hozzáadjuk a kis csomag zselatint.
  3. A Hulalát felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtokat, a zselatint és a turmixolt gyümölcsöt.
  4. A kihűlt piskótatésztát három lapra vágjuk, majd a krémmel megtöltjük, oldalát és tetejét is megkenjük vele.
  5. A megmaradt gyümölcsökkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1146
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csizizsuzsi 1 recept

Valahányszor elkészítettem ezt a tortát, mindig mindenki nagyon szerette. Érdemes dolgozni vele, nincs vele túl sok munka, de nagyon finom.

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Szabó Anna

További cikkek