Nosalty Logó

Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 622 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7447 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 272 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 622 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13512.9 g
  • Cink
    2608 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2303 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    4335 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.3 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 7447 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
  2. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
  4. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
  5. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
  6. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  9. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 917
  • Össznézettség: 288234
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pite tésztájának receptjét egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is. A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek, és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek. Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nem látok pudingot a töltelék hozzávalói között....?

Törölt felhasználó

Szia! Gondolom, nem gond, ha én válaszolok.....a 2. pontban van leírva a "puding" készítése. Remélem tudtam segíteni :)

Törölt felhasználó

Köszi igen :)

öregnémber

Szia, Molnárné, azért nem látsz szerintem,mert nem porból készíti,hanem tojásból,keményít?b?l, tejb?l stb.stb. :) Nekem nagyon tetszik

Törölt felhasználó

Köszi :)

Bea-68

Óóó, ez szerelem els? látásra, mentettem, sütöm a hétvégén :)

Törölt felhasználó

Köszi a segítséget mindenkinek :) Valóban ,átolvastam még egyszer....megvan!!!

Törölt felhasználó

Kedves Hozzászólók! Örülök, hogy tetszik a recept! Kedves Molnár Gáborné, örülök, hogy id?közben rendez?dött a puding kérdés :) Öregnémber :) és Moncsu, köszönöm, hogy válaszoltatok helyettem! A pudingot sosem készítem porból, s?t semmit nem készítek porból. Igyekszem a családom számára csak egészséges hozzávalókat használni. Az oldalamon találhattok több receptet is: http://szilvasgombockonyhaja.hu/ Üdvözlettel, Veruss

öregnémber

veruss, köszönöm,hogy elirányítottál a blogodra, egy süti kivételével én sem szeretek por alapú hozzávalókat használni, ezek után viszont még ezt az egyet is meg fogom próbálni a puding recepted alapján elkészíteni :) Köszönöm még egyszer.

Törölt felhasználó

Kedves Öregnémber! :) Nagyon szívesen, igazán örülök, ha másnak is tetszik amit csinálok és ötletet adhatok. Régen, én is használtam sok olyan dolgot, amit ma már, nem teszek. Mióta a kisfiam megszületett, (ennek több mint 7 éve), azóta elhatároztam, hogy megpróbálok az ételekhez, a legtermészetesebb, legegészségesebb hozzávalókat használni. Ezért nem használok félkész ételeket és félkész alapanyagokat. Nem használok ízesít? porokat, leves kockákat, f?szerkeverékeket, üveges mártásokat, édesít?szereket. Nem veszek pékárút sem. Nem veszek margarint, sem sajtkrémeket, felvágottakat, ízesített joghurtot, túrókrémet stb. Amit viszont használok, az sok friss, vagy fagyasztott zöldség, gyümölcs, sok zöld f?szernövény. A piacról veszek házi tejet, sajtot, vajat, túrót, házi tojást. A májkrémet, a pástétomokat én készítem. A lekvárokat, paradicsomlevet, szörpöket a Mama segítségével itthon készítjük. A kenyeret, kiflit, zsömlét stb. itthon sütöm és persze a sütiket is:) A zsírnak való hájat (kacsa, liba, sertés) megveszem, itthon kisütöm. Amit még nagyon szeretnék az, hogy a húsokat is olyan gazdaságból tudjam beszerezni, ahol nem nyomják az állatokba az antibiotikumokkal és mindenféle hozamnövel?kkel turbósított tápot. Szóval, amit csak tudok, megcsinálok, hogy ne kelljen ízfokozókkal, mesterséges aromákkal, színezékkel agyon nyomott, m? kajákat ennie a családomnak. Az emberek többsége nem is tudja, milyen az, amikor az ételízesít?kt?l minden egyforma íz? ételek helyett, mindenben érezni a friss f?szernövények zamatát, a friss alapanyagok ízét. Ami még nagyon fontos, hogy sosem ragaszkodom egy-egy leírt recepthez. Nem szabad félni az ételek elkészítésekor a saját kreativitásunktól. Igenis merjünk kísérletezni és alkotni. Minél többet csinálja az ember, annál inkább rutinosabb lesz és ezzel együtt bátrabb is. Amit pedig még fontosnak tartok az, hogy mindent lehet fogyasztani, de csak mértékkel. Tudom, erre most sokan felhördülnének, hogy munka mellett, hogy lehetne ezt kivitelezni! De igen lehet, csak szervezés és elhatározás kérdése az egész. Talán, el kellene gondolkodnunk azon, hogy mi a fontosabb az életben? Szerintem a válasz egyértelm?, az egészségünk mindennél fontosabb!! Remélem, nem voltam túl fárasztó!:) Üdvözlettel, Veruss

öregnémber

Öröm volt olvasni a válaszod :)

Törölt felhasználó

Kicsit hosszúra sikerült, de kikívánkozott bel?lem :)

bonczi

Most állnék neki megsütni. De írsz a receptben tejet, vaniliát, búzadarát, meg keményít?t, de a hozzávalóknál nem látom, így a mennyiséget sem tudom. Segítenél?

Miss Lemon

Szia! Görgesd lejjebb a hozzávalók mellett jobb oldalt lév? csúszkát, valószín?leg nem látszik az összes hozzávaló! Üdv: kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Köszönöm, hogy válaszoltál helyettem! :) Én csak most ültem gép elé, ezért sajnos csak most látom a hozzászólásokat. Üdv, Veruss

bonczi

Köszönöm. Figyelmetlen voltam :)

Törölt felhasználó

Kedves Bonczi! Elnézést, hogy nem tudtam id?ben válaszolni, de Kata szerencsére válaszolt helyettem. Remélem, sikerült megtalálni a többi hozzávalót is, és sikerült elkészítened. Majd írj, hogy milyen lett! Üdv, Veruss

bonczi

Köszönöm, id?közben én is rájöttem. :) Megsütöttem, és nagyon finom lett!

Hamcsa

Megsütöttem, én raktam a töltelékbe rumos meggyet, nagyon finom, köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Szfrancy! Örülök, hogy ízlett, köszi a visszajelzést! Én is szeretem a rumos meggyet :) Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

Üdv Mindenkinek! Hát megpróbáltam......., hozzáteszem Nem els?re sütök!!!! Els? problémám a puding elkészítésénél volt, igaz nem nehéz,de borzasztó rossz íze van!!!!:( Második a tészta, ami ugyancsak furcsa íz? a számomra is...:( Harmadik a tepsib?l való kiszedés ami teljességgel lehetetlen volt...( Én ezt a receptet felejtem és törlöm a receptkönyvemb?l!! Egyébként hozzáteszem,pontosan úgy készítettem mint ahogy le van írva.Mások is meg kostolták a ( tepsib?l ) ehetetlennek bizonyult. Pozitívum: legalább a kutyusaim jól laktak!! mivel csak ?k tudták megenni!!

Törölt felhasználó

Kedves Márti1972! Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem sikerült a sütemény:( Mivel, én régóta így készítem a túrós pitét, (csak most a szakács barátunk tésztáját használtam) még semmi probléma nem volt vele. A családom imádja, s?t, még a barátainknak is szoktam sütni. A pudingot, ha pudingként szeretnénk megenni, akkor nem 2 dl tejjel, hanem 5 dl tejjel f?zöm fel, akkor nagyon finom, s?t ugyan így készítem a vanília sodót is, értelemszer?en akkor több tejet adok hozzá. Nem tudom mit?l lehetett rossz íze? Talán, mivel tömény volt, de mivel ezt a túróhoz kell hozzákeverni.... A tészta rossz ízét sem tudom hová tenni, mivel ez egy teljesen alap linzertészta, semmi olyan anyagot nem tartalmaz, ami a rossz ízt eredményezhetné. Épp olyan, mint akármelyik vajas tészta. A tepsib?l való kivételt, szintén nem értem, mivel a vajas tészta alá ki sem kell kenni a tepsit, mert nem tapad bele. A kész süteményt pedig, ha megsült rendesen, akkor hagyni kell egy kicsit h?lni, majd felszeletelni és kivenni. Azt aláírom, hogy az els? szeletet nem lehet szépen kivenni, de a többit igen. Borzasztóan szomorú vagyok, hogy csak a kutyusok laktak jól. Remélem, a hasukat azért nem csapták el! Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

Most vettem ki a süt?b?l. Eddig minden oké vele, a tésztába picivel több lisztet kellett tennem. Valamint mi eléggé édesszájúak vagyunk, a töltelékbe több cukrot raktam. Az illata nagyon jóóóó! :)

Törölt felhasználó

Kedves Szuszy74! Köszönöm a visszajelzést! Remélem, nem csak az illata volt nagyon jó! Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

Most készült el, az egész család rácuppant, mennyei!!! Köszi a receptet, külön köszönet a házi pudingért, baromira büszke vagyok magamra, hogy por nélkül készítettem el! :))) Félek, nálunk a kutyusoknak nem fog maradni...;)

Törölt felhasználó

Kedves Dawnie! Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet, most már megnyugodtam:)) A kutyusok amúgy is jobban szeretik a csontot, meg a nekik való kaját, nemde!? :) Üdv, Veruss

Kremes71

En fele mennyisegbol keszitettem es zacskos pudingot hasznaltam, de nekem isteni lett...koszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Kremes71! Örülök, hogy nálad is sikerült és jó lett, köszi, hogy írtál! Üdv, Veruss

agyi63

megsutottem, nagyon finom. Kulon koszonom a sajat keszitesu puding receptet. En sem szeretem az "adalekanyagos" eteleket, igyekszem minel tobbet elkerulni.Sutid a csalad kedvence lett. Sokszor fogom meg elkesziteni. Koszonet erte. szeretettel, emi

Törölt felhasználó

Kedves Emi! Nagyon örülök, hogy jól sikerült és bevált a recept! Nagyon köszönöm a kedves visszajelzést! Üdvözlettel, Veruss

Törölt felhasználó

Csak most jutottam gép elé.. Bizony, hogy nem csak az illata volt jó! Nagyon-nagyon finom pite, imádta mindenki. Biztos lesz még ismétlés :) Köszönöm! Szilvi

Törölt felhasználó

Kedves Szilvi! Nagyon örülök, hogy ízlett és nem csak az illata volt jó! :) Köszönöm a visszajelzést! Üdv, Veruss

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek