r
Nosalty Logó

Sült túró 4. -málnás-barackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült túró 4. -málnás-barackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5453 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A málnát alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük. A barackok héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A túrót villával áttörjük, a tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját megsikáljuk, és egy kistálba reszeljük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot, belecsepegtetjük a fél citrom levét, és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat.
  3. A túrót, a tejfölt és a gyümölcsöket is hozzátesszük. A tojások fehérjét az 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és végül óvatosan ezt is a gyümölcsös-túrós masszába forgatjuk.
  4. Egy kisméretű tepsit, tűzálló tálat vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a túrós masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. Amikor elkészül, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, aztán szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20147
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A mostani változatba nálam málna, őszibarack és sárgabarack is került, de bármilyen más idénygyümölccsel is készülhet. Nagyon finom az epres, a ribizlis, sőt ősszel a szőlőszemekkel készült változat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sült túrót. Gyümölcsökkel felturbózva pedig még finomabb, mint magában elkészítve.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...