r
Nosalty Logó

Sült túró 4. -málnás-barackos

NS
Sült túró 4. -málnás-barackos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

394
Kalória
14.4g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
139.6g
Víz
129.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
28.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5453 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 3135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A málnát alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük. A barackok héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A túrót villával áttörjük, a tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját megsikáljuk, és egy kistálba reszeljük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot, belecsepegtetjük a fél citrom levét, és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat.
  3. A túrót, a tejfölt és a gyümölcsöket is hozzátesszük. A tojások fehérjét az 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és végül óvatosan ezt is a gyümölcsös-túrós masszába forgatjuk.
  4. Egy kisméretű tepsit, tűzálló tálat vagy jénait sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a túrós masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
  6. Amikor elkészül, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, aztán szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Nagyon szeretem a sült túrót. Gyümölcsökkel felturbózva pedig még finomabb, mint magában elkészítve.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...