r
Nosalty Logó

Túrós pite epres-rebarbarás szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Túrós pite epres-rebarbarás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 812 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 7305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 235 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.7 g
  • Cink
    290 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    224 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    134 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 812 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14019.7 g
  • Cink
    2610 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2238 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    4633 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 7305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.5 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Mivel viszonylag sok benne a vaj, ezért érdemes az összegyúrt tésztát 20 percig hűtőben pihentetni. Így később könnyebben tudjuk majd kinyújtani, és nem fog szakadni. Addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd az egyik adag tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
  3. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletesszük a kinyújtott tésztalapot.
  4. Felvert tojással megkenjünk a tészta tetejét, és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  5. Az elősütés után a tésztára tesszük a túrós tölteléket, majd a tetejére a másik adag kinyújtott tésztát.
  6. A felső tésztalap tetejét megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük a pitét.
  7. Amíg a pite sül, azalatt elkészítjük az epres-rebarbarás szót.

A túrós töltelékhez

  1. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét.
  2. A cukros tojássárgáját elkeverjük a túróval és a tejföllel.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.

Az öntethez

  1. A megtisztított és apróra vágott epret és rebarbarát egy edénybe tesszük.
  2. Megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, és fedő alatt 10 percig főzzük.
  3. Ha már levet eresztett, akkor botmixerrel pürésítjük a szószt, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Egy tálban az étkezési keményítőhöz kanalazunk kevés szószt, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres-rebarbarás püréhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11160
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi klasszikus sütemény egy kis csavarral. A nagymama hamisíthatatlan vasárnapi desszertje, amit én eddig sosem készítettem, ezért éppen itt volt az ideje.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek