r
Nosalty Logó

Fahéjas-szilvás túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Fahéjas-szilvás túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 4231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3866.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 4231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
  2. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
  3. A szilvákat negyedeljük el.
  4. Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
  5. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 43515
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-szilvás túrós pite
scarlett69 101 recept

Sok szilvánk termett tavaly, egy részéből lekvárt főztem, a többit a fagyasztóba tettem be, hiszen a szilva is sokoldalú. Levesnek, befőttnek, savanyúságnak, pitékhez, lepényekhez is kiváló, de aszalva is finom csemege. Ezúttal ez a finomság készült belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...