Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós palacsinta Glaser konyhájából

Túrós palacsinta Glaser konyhájából
Túrós palacsinta Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tartalmasabb leves után vagy csak desszertként.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A túrós krémhez

Az öntethez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez 2 tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a forró vízzel lemosott mazsolát és a citrom héjat. A végén a 2 tojásfehérje keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

  2. A palacsintákat töltsük meg a krémmel, majd csavarjuk fel. Tegyük őket egy vajjal kikent tűzálló tálba.

  3. Az öntethez keverjük el a tojást a cukorral és a tejföllel, majd öntsük a palacsintákra.

  4. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 434
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült túrós palacsinta, túrókrémes palacsinta, mazsolás-túrós palacsinta sütőben, túrós palacsintarakottas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mannyer
mannyer Wed, 2018-05-02 13:55

Kedvenc sült túrós palacsinta receptem, ötcsillagos!!!

Corra
Corra Sat, 2012-11-03 18:48

Elkészítettem. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, sokkal kiadósabb lett nekünk, mint a sima palacsinta, íze-illata ínycsiklandozó. Minimálisan csökkentettem a cukor mennyiségét, így határeset, ezért az eredeti arányokkal lehet pont tökéletes, egyáltalán nem túl édes finomság.

839
finomliszt 250 g
tojás 3 db
tej 300 ml
ásványvíz 100 ml
vaj 40 g
mazsola 2 marék
tojás 2 db
cukor 80 g
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 400 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
cukor 2 ek
tejföl 150 g
vaj 1 ek