r
Nosalty Logó

Túrós palacsinta eperöntettel Pirkától

NS
Túrós palacsinta eperöntettel Pirkától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A túrós töltelékhez

Az eperöntethez

416
Kalória
18.7g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
239.6g
Víz
45g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
26.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A túrós töltelékhez

Az eperöntethez

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A túrós töltelékhez

Az eperöntethez

Összesen 1657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A túrós töltelékhez

Az eperöntethez

Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.7 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    958.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, és először a folyadék (tej és víz) felével csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék folyadékot is.
  2. Forró serpenyőben pár csepp olajon megsütjük a palacsintákat.
  3. A túrót beletesszük egy keverőtálba, ráreszeljük a citrom héját, a felétpedig belefacsarjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, de ne nagyon, mert jobb, ha az eperöntettől lesz inkább édes. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon (ha kicsit állni hagyjuk, akkor könnyebben oldódik, főleg, ha hideg volt a túró).
  4. Az eperöntehez jól megmossuk az epreket. Pár szép szemet kiválogatunk, és félretesszük a díszítéshez. A többit feldaraboljuk, és a felét beletesszük egy kisebb lábosba a vízzel, cukorral, citromlével. Felforraljuk, majd pürésítjük.
  5. Ha újra felforrt, hozzákeverjük a pici vízben feloldott keményítőt. Ekkor mehet hozzá a maradék feldarabolt eper is. Újra felforraljuk, és levesszük a tűzről. A legjobb frissen, forrón ráönteni a túrós palacsintákra, de újra is lehet melegíteni.
  6. Összeállítjuk a túrós palacsintákat tetszés szerinti formára hajtogatva azokat. Ezután következhet az eperöntet, végül a pár szem félretett eperrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nem mondok sok újdonságot azzal, hogy újra itt az eperszezon. (Hurrá!) Én most épp ebben a formában kívántam meg. Barátnőm szerint pedig a túrótöltelékem pont olyan, ahogy az ő nagymamája szokta készíteni.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...