Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricotta-töltelékes palacsinta

Ricotta-töltelékes palacsinta
Ricotta-töltelékes palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a ricottát, egy kicsit az ordára emlékeztet, amit sajnos nálunk nem lehet kapni. Otthon, Erdélyben, apróra vágott friss kaprot is kevernek a töltelékhez, de én nem szeretem kaporral. Kevés felmelegített feketeribizli lekvárral meglocsolva tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, lisztet és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és a vajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni.
  2. A töltelékhez a tojássárgáját keverjük krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kavarjuk hozzá a ricottát.
  3. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  4. Süssük a tésztát közepes hőfokon kb. 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 12 palacsintát. Tartsuk melegen.
  5. A palacsintákat kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricotta töltelékes palacsinta, édes ricottás palacsinta, palacsinta ricottás töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

771
tojás 3 db
finomliszt 250 g
tej 300 ml
ásványvíz 100 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 2 db
cukor 75 g
vaníliás cukor 2 csomag
ricotta 500 g