Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal
Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kényeztető desszert ínyenceknek.

hozzávalók / 4 adag

palacsinta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancshéját lehámozzuk, feldaraboljuk, és a mazsolával együtt rumba áztatjuk egy napig.
  2. A tésztát a lisztből, tojásból, tejből és ásványvízből egy csipet sóval összekeverjük. Szükség szerint öntünk még hozzá vizet. 1 órát pihentetjük.
  3. A túrót összekeverjük a tejföllel és a mazsola-narancshéj keverékkel.
  4. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, és megsütjük a palacsintákat.
  5. A palacsintát megtöltjük a túrós masszával, összetekerjük.
  6. A tányérra teszünk két darab palacsintát, kanalazunk rá tejfölt, és szórunk rá cukrot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 820
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Túrós-tejfölös palacsinta rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal, túrótöltelékes palacsinta, rumos mazsolás túrós palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
ásványvíz 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
mazsola 0.5 marék
rum 1 ek
tehéntúró 10 dkg
tejföl 5 dl
cukor 1 teáskanál