Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Gogi Mónitól

Meggyes pite Gogi Mónitól
Meggyes pite Gogi Mónitól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a barátnőim jönnek látogatóba akkor készítem el, mert nálunk a meggytől sajnos mindenki meghal:-) Nagyon finom kis pite, igazi csajos finomság.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot és a tejföllel, és egy tojással közepesen kemény tésztát gyúrunk. Félretesszük pihenni.
  2. Ez idő alatt a magozott meggyet lecsöpögtetjük, és kimérjük a 3 dl meggylevet. A keményítőt fél dl hideg meggylével csomómentesre keverjük, a többi gyümölcslevet feltesszük forrni a fűszerekkel. Ha felfőtt, kihalásszuk belőle a fahéjat és a szegfűszeget, besűrítjük a keményítővel, hozzádjuk a meggyet és készre főzzük. A legvégén belekeverjük a citromlevet, a citrom és a narancshéjat, s a cukrot. Kihűtjük.
  3. Amikor a töltelék kihűlt, egy formát megkenünk margarinnal és kilisztezzük. A tésztát 2 részre osztjuk, a nagyobbik felét kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük, megszórjuk kekszmorzsával és darált dióval. Ráöntjük a tölteléket és a maradék tésztával berácsozzuk. Felvert tojással megkenjük.
  4. Sütőben szép aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 174
elküldve: 5
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas meggyes pite, citromos meggyes pite, meggyes rácsos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Fri, 2012-02-17 19:39

Múlt hét végén megsütöttem, egy kerek piteformában. Finom volt frissen is, másnap is. Csak a széle nem tetszett, kissé túlsült, mire a közepe jó lett. Gondolom, Te is azért porcukroztad körbe. Legközelebb dupla adagból sütöm, nagy tepsiben, így a szélét le tudom vágni, mert ismétlés biztos hogy lesz!

batane.monika
Móni főz / batane.monika Fri, 2012-02-17 19:42

Pontosan kicsit megsült nekem is a széle ebben kerámiaformában, de így mutatósabbnak tűnt, mint a nagy tepsiben.

739
finomliszt 35 dkg
margarin 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 1 dl
élesztő 2.5 dkg
porcukor 7 dkg
meggy 50 dkg
cukor 2 ek
meggylé 3 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
kekszmorzsa 4 ek
dió 6 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
narancshéj 1 teáskanál