r
Nosalty Logó

Meggyes pite Gogi Mónitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes pite Gogi Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 740 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4442 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 740 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4718 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4442 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot és a tejföllel, és egy tojással közepesen kemény tésztát gyúrunk. Félretesszük pihenni.
  2. Ez idő alatt a magozott meggyet lecsöpögtetjük, és kimérjük a 3 dl meggylevet. A keményítőt fél dl hideg meggylével csomómentesre keverjük, a többi gyümölcslevet feltesszük forrni a fűszerekkel. Ha felfőtt, kihalásszuk belőle a fahéjat és a szegfűszeget, besűrítjük a keményítővel, hozzádjuk a meggyet és készre főzzük. A legvégén belekeverjük a citromlevet, a citrom és a narancshéjat, s a cukrot. Kihűtjük.
  3. Amikor a töltelék kihűlt, egy formát megkenünk margarinnal és kilisztezzük. A tésztát 2 részre osztjuk, a nagyobbik felét kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük, megszórjuk kekszmorzsával és darált dióval. Ráöntjük a tölteléket és a maradék tésztával berácsozzuk. Felvert tojással megkenjük.
  4. Sütőben szép aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12497
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor a barátnőim jönnek látogatóba akkor készítem el, mert nálunk a meggytől sajnos mindenki meghal:-) Nagyon finom kis pite, igazi csajos finomság.

Hozzászólások (1)

kelemen erzsebet

Múlt hét végén megsütöttem, egy kerek piteformában. Finom volt frissen is, másnap is. Csak a széle nem tetszett, kissé túlsült, mire a közepe jó lett. Gondolom, Te is azért porcukroztad körbe. Legközelebb dupla adagból sütöm, nagy tepsiben, így a szélét le tudom vágni, mert ismétlés biztos hogy lesz!

Törölt felhasználó

Pontosan kicsit megsült nekem is a széle ebben kerámiaformában, de így mutatósabbnak t?nt, mint a nagy tepsiben.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy kipróbáltad....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek