r
Nosalty Logó

Túrós leveles kockapogácsa

Nagy Szandra
Túrós leveles kockapogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

196
Kalória
4.3g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
9.3g
Víz
31.5g
Koleszterin
753.5mg
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.4 g
  • Cink
    198 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    4753 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként kidagasztjuk a tésztát. A langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttatjuk, a lisztet az élesztős tejjel és olajjal elkezdjük dagasztani. Kicsit később adjuk hozzá a sót, ami egy kicsit összekapja a tésztát, és így biztosan nem lesz rossz hatással az élesztőre sem.
  2. Ha nem áll össze a tészta, esetleg adhatunk még hozzá vizet, egy keményebb de gyúrható tésztát kell kapnunk. Ha kész olajjal kikent edényben a duplájára kelesztjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajból, túróból, tojássárgájából és sóból krémet készítünk. Ha szeretnénk ezen a ponton, kedvünk szerint fűszerezhetünk, pl. medvehagymával, köménnyel, pirospaprikával, borssal, fokhagymával.
  4. Ha megkelt a tészta, 0,5cm vastag téglalapra kinyújtjuk, megkenjük az elkészített krémmel és 2x hajtogatjuk: jobbról balra, balról jobbra, majd félbe. A két hajtogatás között érdemes 10-15 percet hűteni a tésztát, hogy a vaj egy kicsit megdermedjen és nyújtás közben ne folyjon ki.
  5. Ha készen vagyunk a hajtogatással, ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges méretűre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsin újra megkelesztjük.
  6. Lekenjük felvert tojással, megszórhatjuk magokkal, köménnyel, vagy ízlés szerint sajttal is akár.
  7. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Jobban szeretjük a levelesebb pogácsákat, de a túrós pogácsát általánosságban omlós tésztával készítjük. Most megpróbáltam kikísérletezni ennek egy leveles változatát, nagyon finom lett, puha. Az omlós és a leveles pogácsa közötti állagot tudtam elérni. A fűszerezés nem kötelező, de ajánlott! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek