r
Nosalty Logó

Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Tésztához

Tetejére

Összesen 587 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Tésztához

Tetejére

Összesen 5264 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Tésztához

Tetejére

Összesen 309 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 587 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14187.2 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2310 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    7821 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 5264 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Krémhez

  1. A túrót alaposan áttörjük (én egy krumplitörőt használtam), és a margarinnal habosra kavarjuk, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.

Tésztához

  1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
  2. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a túrókrémet. Rászórjuk a reszelt sajtot. Meghintjük a sóval és a borssal.
  4. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
  5. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
  6. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
  7. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magasak lesznek.

Tetejére

  1. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Kb. 20 percet még kelesztjük.
  3. Előmelegített sütőben 25 perc alatt, 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 228
  • Össznézettség: 94485
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Kicsi családom nagy pogácsa rajongó, így szinte hetente lepem meg őket egy újabb adaggal és egy újabb változattal. Légmentesen elzárva sokáig puha marad. 34 pogácsa készült ebből az adag tésztából.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Andi, nem találok szavakat. Gyönyör?, ez is. Piroska

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm kedves Piroska!

Törölt felhasználó

Csodálatosak!!Mindenképpen megsütöm hamarosan!Kata

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm. Érdemes kipróbálni, tuti hamar elfogy ;-) Jó sütögetést!

Torma

Csoda magasak, szépek lettek, Andi! Finom lehetett nagyon! Mentettem, köszi, Torma :)

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm kedves Torma! Tényleg hamar elfogyott :-)

Éva-Anyóca

Andi! Micsoda rétegek, micsoda magasság, nagyon guszta, köszönöm.:) Szép nyárias hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm kedves Éva-Anyóca. Én is kellemes hétvégét kívánok! Holnap elvisszük a gyerekeket az állatkertbe, ma már megsütöttem az útravalót, hamarosan feltöltöm azt is :-)

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Remélem, nagyon jól telt a mai nap, és élveztétek az állatkertet.:) Várom az útravalónak készült finomságot is.:D Szép nyárias napokat kívánok! Éva-Anyóca

Konyhatündérke

Ezek csodaszépek! Ki fogom próbálni a receptet! Biztos vagyok benne, hogy legalább olyan finomak, mint amilyen gyönyör?ek! :) Olyan kérdésem lenne, hogy ha mozzarella sajttal csinálnám, az is jó lenne bele?

Andi80_

Köszönöm szépen, tényleg megéri elkészíteni. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy mozzarellával milyen lenne, ha bevállalós vagy, nyugodtan próbáld ki és írd majd meg :-) Szép napot kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Andi! Volt régen egy csodás tútós pogi receptem.Milliószor sütöttem, de aztán leszoktunk róla,meg költöztünk is ,és elveszett. Azóta keresem, vagy legalább hozzá hasonlót. De most úgy érzem, megtaláltam! A héten megsütöm, nagyon köszi a receptet,és a képet is! (az t?nt fel el?ször) Üdv Ildi

Andi80_

Kedves Ildi, Remélem megtalálod ebben a pogácsában, amit keresel. Jó sütögetést kívánok hozzá! Szép estét! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Nagyon szeretném kipróbálni ezt a pogácsát, de sajnos itt Németországban nem lehet túrót kapni. Szerinted mivel tudnám pótolni?

Andi80_

Kedves Ágnes, Kispircsi ajánlotta a fenti hozzászólásban, hogy készíts túrót házilag. Sajnos ennél jobbat én sem tudok tanácsolni. Remélem azért nem megy el a kedved a sütést?l emiatt. Szép estét kívánok! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Sándor Ágnes, szerintem hozzájutsz N-országban is házi tejhez abból csinálj turót. Nekem 5 liter tejb?l szokott lenni 40-50 dkg túró.Na csak állj neki.

Andi80_

Köszönöm szépen a segítséget!

Törölt felhasználó

Épp most sütöm a harmadik tourt, gyönyör?ek lettek. Végül Hüttenkäset használtam túró helyett. A párom odáig van értük! Nagyon köszönöm szépen a receptet!

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre!

Törölt felhasználó

Kedves Andi ! Ma próbáltam ki a pogikat. Nagyon finom lett,de sajnos össszeborultak egymásra sütés közben.Van tipped,hogy vajon miért ?

Andi80_

Szia, ennek több oka is lehet. Túl magasra lett szaggatva. Nem volt elég ideje kelni a tepsiben és a hirtelen h?t?l gyorsan megn?tt. Az is baj lehet, ha a tojás a pogácsa szélén lefolyik, mert ott nem tud megemelkedni sütés közben. A nyújtáskor is el?fordulhat, hogy nem egyforma vastagra sikerül elnyújtani a tésztát, lehetnek vastagságbeli különbségek. Remélem azért nem vette el a kedvedet. Hidd el, hogy ezeket én is mind megtapasztaltam a sütögetéseim alkalmával. Legközelebb biztosan olyanra sikerül, amilyenre szeretnéd! Ne add fel! Sok sikert és sok finomságot kívánok! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen ezt a csodás receptet! Meglepinek vittem vendégségbe, nem örültek neki, mert nem tudták abbahagyni!:-)))

Andi80_

Ennek igazán örülök :-)

godotravarva

Fincsi lett!

raczmargit2

Németországban juhtúró (Brinza) csak van! Látjátok! Ennyivel sokoldalúbbak a MAGYAROK! Nem azokra gondoltam, akik most éppen azon fáradoznak, mint "tiszta magyarok, hogy az édesanya nyelv szót, az "els? nyelv" szóval hogyan cserélnék ki mint nyelvújítók, mert még az édesanyjukkal is hadi lábon állnak, de minden, ami a magyaroké volt, már a sajátjuknak tekintik, levédetik csak maguknak hungarikumként, vagy mindent bezsebelnek, ami sosem volt nekik közel-keleten.

Zuzu Petasz

Kedves Andi, megsütöttem és csúcs finom lett. A borsot ugyan kihagytam belöle, mert a család nem szereti, de minden más a leírtak alapján készült és tökéletes lett.:)Köszönet a receptért.

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?