r
Nosalty Logó

Túrós lepény VKriszta konyhájából

NS
Túrós lepény VKriszta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

769
Kalória
27g
Fehérje
113.8g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
151.5g
Víz
215.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
66.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7943 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.6 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    909.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 4599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
  2. A túrót a porcukorral krémesre keverjük, beletesszük a narancshéjat, a tojások sárgáját, a lekvártés a tejfölt, valamint a búzadarát. Betesszük a hűtőbe.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszurkáljuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Pár perc után kivesszük, nem kell sokáig sütni, ne piruljon meg.
  5. Rákenjük a túrókrémet, és visszatesszük a sütőbe. A krémet tűpróbáig sütjük.
  6. Közbenfelverjük a tojások habját, amikor már majdnem kész, beleszórjuk a cukrot és a pár csepp citromlevet.
  7. A kész tojáshabot a megsült túrókrémre kanalazzuk (habzsákból is nyomhatjuk), és rácsorgatjuk a felmelegített baracklekvárt. Közben a sütőt visszavesszük 100-120 fokra, ezen a hőfokon szárítjuk a tojáshabot a sütire. Nem kell barnítani, de az is jól mutat, ha egy kicsit megkapja a tetejét. Amikor a hab már érintésre jó, kivesszük, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, meghinthetjük kevés vaníliás porcukorral.
  8. Kockákra vágva tálaljuk. Isteni finom, szép sütemény. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

A párom édesanyjának névnapjára sütöttem meg először. Régebben említette, hogy nagyon szereti, ezért megleptük vele. Nagyon örült neki. :) Mindenkinek ízlett, hamar elfogyott! :)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek