Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós lepény VKriszta konyhájából

Túrós lepény VKriszta konyhájából
Túrós lepény VKriszta konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom édesanyjának névnapjára sütöttem meg először. Régebben említette, hogy nagyon szereti, ezért megleptük vele. Nagyon örült neki. :) Mindenkinek ízlett, hamar elfogyott! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Kisebb tepsiben, vagy a hozzávalók növelésével lehet magasabb eredményt elérni, de mi nem szeretjük a sok tojáshabot. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
  2. A túrót a porcukorral krémesre keverjük, beletesszük a narancshéjat, a tojások sárgáját, a lekvárt és a tejfölt, valamint a búzadarát. Betesszük a hűtőbe.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszurkáljuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Pár perc után kivesszük, nem kell sokáig sütni, ne piruljon meg.
  5. Rákenjük a túrókrémet, és visszatesszük a sütőbe. A krémet tűpróbáig sütjük.
  6. Közben felverjük a tojások habját, amikor már majdnem kész, beleszórjuk a cukrot és a pár csepp citromlevet.
  7. A kész tojáshabot a megsült túrókrémre kanalazzuk (habzsákból is nyomhatjuk), és rácsorgatjuk a felmelegített baracklekvárt.  Közben a sütőt visszavesszük 100-120 fokra, ezen a hőfokon szárítjuk a tojáshabot a sütire. Nem kell barnítani, de az is jól mutat, ha egy kicsit megkapja a tetejét. Amikor a hab már érintésre jó, kivesszük, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, meghinthetjük kevés vaníliás porcukorral.
  8. Kockákra vágva tálaljuk. Isteni finom, szép sütemény. :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 455
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos túrós lepény, krémes túrós lepény, habos túrós süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkostyal
mkostyal Mon, 2012-02-13 18:45

Kedves Kriszta,
a túrós lepény nagyon szépen néz ki a képen. Szeretném kipróbálni, de nincs minden információ megadva, ami egy "kezdő sütemény sütőnek" kellene:
A túrókémbe mennyi lekvárt és mennyi búzadarát kell tenni?
Örömmel venném, ha tájékoztatnál.
Köszönettel,
Mária

VKriszta
VKriszta / VKriszta Wed, 2012-02-15 10:21

Kedves Mária!
A krémbe én 2 ek. lekvárt tettem, de szerintem először tegyél bele 1 kanállal és kóstold meg, minden lekvár más, tehát ízlés szerint. A búzadarát pedig attól függően rakd, hogy mennyire nedves a túró, valamelyik fajta vizesebb állagú lesz, ha kikevered, ezt látni fogod, abba annyit kell tenni, hogy az állaga érzésre sűrűbb legyen, nem kell sok, mert menet közben még megszívja magát a dara. Remélem tudtam segíteni, mert az elkészült süti nagyon finom. :)
Üdv.,
Kriszta

mkostyal
mkostyal Wed, 2012-02-15 23:34

Kedves Kriszta,

nagyon köszönöm az alapos tájékoztatást.
Üdvözlettel,
Mária

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-02-06 22:20

Kedves VKriszta, jól néz ki a süti, a recept is jól hangzik, közelebbről megsütöm. Köszi a receptet. Piroska

765
finomliszt 30 dkg
tejföl 1.5 dl
tojássárgája 2 db
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 10 dkg
1 csipet
tehéntúró 500 g
tojássárgája 3 db
tejföl 2 dl
porcukor 20 dkg
narancshéj 1 ek
búzadara 3 evőkanál
sárgabaracklekvár 2 ek
tojásfehérje 5 db
porcukor 3 ek
citromlé 3 csepp
sárgabaracklekvár 3 ek