r
Nosalty Logó

Hamis Margit szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jucus1981
Hamis Margit szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    3436 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, margarint, porcukrot, 2 cs sütőport és a 3 tojás sárgáját összekeverjük annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta. 3 cipót készítünk, 3 lapot nyújtunk belőle. Vajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsül.
  2. Krém: 2 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek kakaópor 1/2 rumaroma. Ezt kikavarjuk. Az egyik lapot összetörjük és hozzáöntjük ezt a keveréket. 10 dkg porcukrot és 10 dkg margarint habosra keverjük, és robotgéppel jól összedolgozzuk a rumos keverékkel.
  3. A tésztát megtöltjük a krémmel, de óvatosan kell vele dolgozni, mert nagyon puha és törékeny. A tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládét is reszelhetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4714
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis Margit szelet
jucus1981 12 recept

Nagyon szerettük a Margit tésztát mikor gyerekek voltunk. Úgy gondoltam, nosztalgiázom és megsütöm. De a dióról elfeledkeztem, és egy kis kreativitással jött ez a recept. Szerintem jobb, mint az eredeti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...