r
Nosalty Logó

Túrós krémes PeZsuRi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós krémes PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 9417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    601.2 g
  • Telített zsírsav
    293 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.5 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 9417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a porcukorral, a margarinnal habosra keverjük, majd a szalalkálival, sóval összekevert liszttel összegyúrjuk.
  2. Kevés tejföl mehet bele, ha kemény a tészta.
  3. Fél óráig pihentetjük, majd két lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátulján világosra sütünk.
  4. Egy lap sütési ideje előmelegített sütőben kb. 10 perc.

Krém

  1. A pudingot elkészítjük fele annyi tejjel, mint amennyit a recept ír (általában ez negyed liter tejet jelent).
  2. Hagyjuk egy kicsit hűlni a pudingot, majd keverjük össze a margarinnal, porcukorral és a vaníliás cukrokkal.
  3. Adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük össze.
  4. Az elkészült, és már nagyjából kihűlt egyik tészta lapot kenjük meg a túrós krémmel, majd a másik lapot kenjük meg lekvárral, és borítsuk össze.
  5. Ha teljesen kihűlt a süti, jöhet a csokimáz.

Csokimáz

  1. A porcukrot kimérjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a folyós állagú vajat, és összekeverjük (nem krémes lesz, inkább morzsás jellegű).
  2. A legvégén hozzáadunk egy pici forró tejet, lehet több kell, mint 2 ek.
  3. Keverés után rögtön a tésztára simítjuk a masszát. Hagyni kell egy kicsit állni, és megdermedés után szeletelhető a süti.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6191
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 09.

Ajánló

A sárgabaracklekvár helyett az áfonyalekvár még sokkal jobb :-)

Receptkategóriák

Minél krémesebb, annál jobb... Apukám rendelte így :-)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!