r
Nosalty Logó

Túrós krémes PeZsuRi konyhájából

NS
Túrós krémes PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

786
Kalória
10.5g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
22.7g
Víz
120.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
48.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 9417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    601.2 g
  • Telített zsírsav
    293 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    904.5 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 9417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a porcukorral, a margarinnal habosra keverjük, majd a szalalkálival, sóval összekevert liszttel összegyúrjuk.
  2. Kevés tejföl mehet bele, ha kemény a tészta.
  3. Fél óráig pihentetjük, majd két lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátulján világosra sütünk.
  4. Egy lap sütési ideje előmelegített sütőben kb. 10 perc.

Krém

  1. A pudingot elkészítjük fele annyi tejjel, mint amennyit a recept ír (általában ez negyed liter tejet jelent).
  2. Hagyjuk egy kicsit hűlni a pudingot, majd keverjük össze a margarinnal, porcukorral és a vaníliás cukrokkal.
  3. Adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük össze.
  4. Az elkészült, és már nagyjából kihűlt egyik tészta lapot kenjük meg a túrós krémmel, majd a másik lapot kenjük meg lekvárral, és borítsuk össze.
  5. Ha teljesen kihűlt a süti, jöhet a csokimáz.

Csokimáz

  1. A porcukrot kimérjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a folyós állagú vajat, és összekeverjük (nem krémes lesz, inkább morzsás jellegű).
  2. A legvégén hozzáadunk egy pici forró tejet, lehet több kell, mint 2 ek.
  3. Keverés után rögtön a tésztára simítjuk a masszát. Hagyni kell egy kicsit állni, és megdermedés után szeletelhető a süti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Minél krémesebb, annál jobb... Apukám rendelte így :-)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek