Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-epres torta csokoládémázzal

Túrós-epres torta csokoládémázzal
Túrós-epres torta csokoládémázzal
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A nővérem születésnapjára készült. Nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

ajánlat

Szülinapra vagy csak egy vasárnapra is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliával fehéredésig habosra keverjük, a fehérjébe 1 csipet sót teszünk, és kemény habbá verjük.
  2. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, és a sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét, és lassú mozdulatokkal belekeverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk, ha ezt a forma igényli, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük, majd levesszük 160 fokra, és további 30 percet hagyjuk a sütőben.
  5. A 40. perc környékén tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már, és ha kész, kivesszük a sütőből, majd a formából is. 
  6. Hagyjuk kihűlni a tetejére fordítva, és teljesen hidegen elvágjuk háromba.
  7. Közben a pudingot megfőzzük a leírás szerint 3,5 dl tejben, majd félretesszük hűlni. (Ha pici porcukrot szórunk a tetejére, nem bőrösödik be.)
  8. Ha kész a puding, hűl a piskóta, kikeverhetjük a vajkrémet, ami az eperkrém alapja. A porcukrot a picire összedarabolt vajjal habosra, lágyra keverjük, és félretesszük.
  9. Ha a puding teljesen kihűlt, összekeverhetjük a vajkrémmel, és robotgéppel átmehetünk rajta egyszer, hogy lágyabb legyen.
  10. A túrót összeállítjuk a megadott alapanyagokkal, és ha további javításra szorul, megtesszük, aki krémesebben szereti, robotgéppel átturmixolhatja. (Én nem javaslok túl sok tejfölt, mert elfolyik, és nem lehet szépen rákenni a piskótalapra.)
  11.  Legalulra rakjuk a túrót, utána eperkrém és a tetejére szintén eperkrém (a sorrendet lehet változtatni).
  12. A tortát betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  13. A csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kakaóport és az olajat, majd a torta tetején elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
  14. Másnap fogyasztható.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 788
elküldve: 0
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kiscukrasz

Mióta szakács: 2010.05.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós-pudingos torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

öcsimama.45
öcsimama.45 Fri, 2011-06-03 13:18

Fantasztikus ez a túrós-epres torta!!! Nem éppen olcsó, de ez az én problémám! Egyenlőre csak gyönyörködök benne. Biztosan rendkívül finom is. Gratulálok a készítőnek.

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Fri, 2011-06-03 13:08

Nagyon guszta én még tennék bele darabolt epret is nem ronthatja el!:)

863
tojás 9 db
porcukor 9 csapott ek
finomliszt 9 púpozott ek
sütőpor 1 kk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
epres pudingpor 1 csomag
tej 3.5 dl
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
tejföl 1 ek
vaj 3 dkg
csokoládé 115 g
napraforgó olaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek