r
Nosalty Logó

Túrós-epres torta csokoládémázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kiscukrasz
Túrós-epres torta csokoládémázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8111.6 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.2 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2600 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliával fehéredésig habosra keverjük, a fehérjébe 1 csipet sót teszünk, és kemény habbá verjük.
  2. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, és a sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét, és lassú mozdulatokkal belekeverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk, ha ezt a forma igényli, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük, majd levesszük 160 fokra, és további 30 percet hagyjuk a sütőben.
  5. A 40. perc környékén tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már, és ha kész, kivesszük a sütőből, majd a formából is.
  6. Hagyjuk kihűlni a tetejére fordítva, és teljesen hidegen elvágjuk háromba.
  7. Közben a pudingot megfőzzük a leírás szerint 3,5 dl tejben, majd félretesszük hűlni. (Ha pici porcukrot szórunk a tetejére, nem bőrösödik be.)
  8. Ha kész a puding, hűl a piskóta, kikeverhetjük a vajkrémet, ami az eperkrém alapja. A porcukrot a picire összedarabolt vajjal habosra, lágyra keverjük, és félretesszük.
  9. Ha a puding teljesen kihűlt, összekeverhetjük a vajkrémmel, és robotgéppel átmehetünk rajta egyszer, hogy lágyabb legyen.
  10. A túrót összeállítjuk a megadott alapanyagokkal, és ha további javításra szorul, megtesszük, aki krémesebben szereti, robotgéppel átturmixolhatja. (Én nem javaslok túl sok tejfölt, mert elfolyik, és nem lehet szépen rákenni a piskótalapra.)
  11. Legalulra rakjuk a túrót, utána eperkrém és a tetejére szintén eperkrém (a sorrendet lehet változtatni).
  12. A tortát betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  13. A csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kakaóport és az olajat, majd a torta tetején elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
  14. Másnap fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12035
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Szülinapra vagy csak egy vasárnapra is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-epres torta csokoládémázzal
kiscukrasz 5 recept

 A nővérem születésnapjára készült. Nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

Az epres krémhez

A túrókrémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek