Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

Málnás-fehér csokoládés túrótorta
Málnás-fehér csokoládés túrótorta
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz... na de egy 35. szülinapra??? Belefér... persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker... persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.

Túrókrém

  1. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
  2. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  3. Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.

Málnaszósz

  1. A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
  2. Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
  3. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.

Fehér csoki

  1. Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
  2. Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
  3. Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
  4. Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
  5. Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
  6. Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 338
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrofitnesz

Mióta szakács: 2014.03.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, málnapürés-fehér csokis túrótorta, málnás túrótorta fehér csokival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
tojás 3 db
finomliszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
cukor 3 púpozott ek
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 15 dkg
zselatinfix 10 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
növényi habtejszín 500 ml
málna 20 dkg
cukor 10 dkg
zselatinfix 4 teáskanál
fehér csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
áfonya 10 dkg