r
Nosalty Logó

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-fehér csokoládés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 5036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6061.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    503 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 5036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.

Túrókrém

  1. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
  2. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  3. Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.

Málnaszósz

  1. A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
  2. Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
  3. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.

Fehér csoki

  1. Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
  2. Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
  3. Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
  4. Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
  5. Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
  6. Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8009
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz... na de egy 35. szülinapra??? Belefér... persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker... persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Címlapról ajánljuk

További cikkek