r
Nosalty Logó

Túrós csöröge

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós csöröge
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    435.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5158.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 6089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi lisztet teszünk bele, hogy jó kis gyúrható tésztát kapjunk.(Annyi liszt kell hozzá, hogy a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.)
  2. Fél órát pihentetjük egy konyharuhával letakarva. Majd elnyújtjuk, és négyzet alakúra összehajtogatjuk, letakarjuk. Majd ismét fél óra pihentetés, ismét hajtogatás.
  3. Míg pihen a tészta elkészítjük a tölteléket.(Túróba elkeverjük a cukrot, vaniliacukrot, citromhéjat és tojássárgát.)
  4. A tésztát 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Az elnyújtott tészta egyik felére kis túró buckákat halmozunk, a másik felét ráhajtjuk. Mielőtt csőröge-szaggatóval kiszúrjuk, előbb a halmok körül jól megnyomkodjuk az újbegyünkkel a tésztát, hogy sütéskor ne jönnön ki a túró.
  5. A külseje hamar sül, felforrósított olajban, közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. (Sütéskor: amelyik oldala a deszkán alul volt az az oldala kerüljön az olajba felülre.) Majd ha kész egy kicsit szalvétára téve felitatjuk az olajat. Még langyosan megszórjuk porcukorral.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 38974
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága Nagymamámtól tanultam ezt a receptet. Ha a túró levet enged egy pici búzadarát tegyünk bele ez felszívja. De tehetünk bele túró helyett szilvalekvárt is, azzal is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek