Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csöröge

Túrós csöröge
Túrós csöröge
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága Nagymamámtól tanultam ezt a receptet. Ha a túró levet enged egy pici búzadarát tegyünk bele ez felszívja. De tehetünk bele túró helyett szilvalekvárt is, azzal is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi lisztet teszünk bele, hogy jó kis gyúrható tésztát kapjunk.(Annyi liszt kell hozzá, hogy a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.)
  2. Fél órát pihentetjük egy konyharuhával letakarva. Majd elnyújtjuk, és négyzet alakúra összehajtogatjuk, letakarjuk. Majd ismét fél óra pihentetés, ismét hajtogatás.
  3. Míg pihen a tészta elkészítjük a tölteléket.(Túróba elkeverjük a cukrot, vaniliacukrot, citromhéjat és tojássárgát.)
  4. A tésztát 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Az elnyújtott tészta egyik felére kis túró buckákat halmozunk, a másik felét ráhajtjuk. Mielőtt csőröge-szaggatóval kiszúrjuk, előbb a halmok körül jól megnyomkodjuk az újbegyünkkel a tésztát, hogy sütéskor ne jönnön ki a túró.
  5. A külseje hamar sül, felforrósított olajban, közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. (Sütéskor: amelyik oldala a deszkán alul volt az az oldala kerüljön az olajba felülre.) Majd ha kész egy kicsit szalvétára téve felitatjuk az olajat. Még langyosan megszórjuk porcukorral.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 877
elküldve: 3
receptkönyvben: 363
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kállainé Edit

Mióta szakács: 2011.07.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yasmin
Yasmin Tue, 2014-12-02 22:16

Szia
Sajnos az enyem nem sikerult ,maszkos maradt a kozepe (vagy is nem sult meg a belseje)..
:(

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-03-05 14:26

Kedves Edit!
Élesztő vagy sütőpor nem kell a tésztájába?

zafirov
zafirov Tue, 2011-10-25 20:12

Bocsika, lehet, hogy én vagyok vak de nem látom, hogy mennyi liszt kell hozzá, a töltelékhez mennyi túró, tojássárgája. Az hogy jól gyúrható nem mindenkinek ugyan azt jelenti, és ugyebár nem kisérletezni szeretnénk, hanem egy jó kis sütit receptet szeretnénk. Ez így sztem elég hiányos. Lehet, hogy neked már rutinból jönnek a mennyiségek, de itt nagyon sok kezdő is van és ez még egy rutinosabb sütögetőnek is kihívás lehet.

kállainé
Kállainé Edit / kállainé Tue, 2011-10-25 20:59

Kedves zafirov!
Bocs, de erre tényleg nem gondoltam. A túró mennyisége ami ehhez az adag tésztához kell az 0,5 kg, 1 db tojássárgával kikavarva, cukrot azt ízlés szerint tegyél bele. A lisztet most nem tudom neked megmondani, de holnap du. elkészítem és lemérem neked pontosan, hogy mennyi liszt kell hozzá. Este kb. ilyenkor javítom a receptet.

timeska
timeska Wed, 2011-10-26 19:02

Szerintem meg jól írtad a receptben a 25 dkg-t...és most nem írtad jól a 0,25 dkg-t (szinte mérhetetlen lenne a mennyisége egy átlag konyhában:))

1014
tojássárgája 3 db
tej 2 dl
vaj 6 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 5 dkg
1 csipet
finomliszt 45 dkg
napraforgó olaj 4 dl
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db