Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt forgácsfánk Évi konyhájából

Kelt forgácsfánk Évi konyhájából
Kelt forgácsfánk Évi konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnál ettem pár hete ezt a süteményt. Annyira finom volt, hogy én is megcsináltam otthon. Elronthatatlan, pofonegyszerű, a gyerekek imádják. A 2 púpozott tepsiből másnap reggelre 10 darab maradt...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél csomag élesztőt pici, cukros tejben felfuttatunk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral, a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat.
  3. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. A kenyértésztánál puhább legyen.
  4. Megkelesztjük a tésztát.
  5. Gyúródeszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és derelyeszaggatóval vagy késsel 2-2,5 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat 8-9 cm hosszú darabokra vágjuk, mindegyik közepét kb. 2 cm szélességben bemetszve. A metszésen a tészta egyik végét egyszer-kétszer átfordítjuk.
  6. Közepesen forró olajban kisütjük. Egyszerre annyit tegyünk az edénybe sülni, hogy a dagadásra is helyük legyen.
  7. Ebből a mennyiségből két, közepes nagyságú tepsi lesz tele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forgácsfánk, csöröge fánk, kelt csöröge

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!