Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk eperöntettel

Csörögefánk eperöntettel
Csörögefánk eperöntettel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynénémtől ellesett recept.

hozzávalók / 4 adag

Csörögefánk

Eperöntet

Tálalás

Sütőzsiradék

Csörögefánk
Szólj hozzá!

elkészítés

Csörögefánk

  1. A tojássárgáját a nádcukorral habosra keverjük, hozzátesszük a tejfölt, citromhéjat, rumot, sót.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és tésztává gyúrjuk a tojássárga krémmel. Közepesen puha tésztát kell kapnunk.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd 10x10-es négyzeteket vágjuk fel. Átlósan egy bemetszés kell minden négyzeten, ezen keresztül áthúzzuk az egyik sarkát a tésztának.
  4. Forró olajban pirosra sütjük.

Eperöntet

  1. Az epret a vízzel és szörppel felforraljuk. Leturmixoljuk, és kész.
  2. Tálaláskor porcukorral és eperöntettel kínáljuk a fánkot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, forgácsfánk, herőce

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
tojássárgája 3 db
nádcukor 6 dkg
tejföl 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
sütő rum 2 ml
1 csipet
finomliszt 30 dkg
sütőpor 15 g
eper 20 dkg
eperszörp 1 dl
víz 1 dl
porcukor 5 dkg