Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgácsfánk I.l.d.i.k.o konyhájából

Forgácsfánk I.l.d.i.k.o konyhájából
Forgácsfánk I.l.d.i.k.o konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt a farsang, így nálunk sem maradhat el sem a szalagos, sem a forgácsfánk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha a tészta nem állna össze, adjunk hozzá tejet), majd vékonyra nyújtjuk.
  2. Derelye- vagy pizzavágóval csíkokat vágunk belőle, hurkoljuk, majd forró zsírban kisütjük.
  3. A tetejét megszórjuk porcukorral.
  4. (Sima liszt helyett használhatunk réteslisztet is, attól függ, hogy ki melyikkel szeret jobban sütni.)
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge, élesztő nélküli csörögefánk, kelesztés nélküli fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz Szilvia
Sz Szilvia Sat, 2017-02-11 12:29

Kedves Ildikó! Tetszett a recepted hozzáfogtam az elkészítéséhez, de én a hozzávalók szerint nagyon lágy szinte keverhető tésztát kaptam. Mit csináltam rosszul?

615
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
porcukor 0.5 teáskanál
sertészsír 5 dkg
rum 2 ek
napraforgó olaj 4 dl