Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-almás táska

Túrós-almás táska
Túrós-almás táska
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire készítettem egy délután, de már este elfogyott.:)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Túrós-almás töltelék

ajánlat

Idény gyümölcsökkel jól kombinálható, pl. tavasszal epres-túrós vagy egressel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: az élesztőt pici cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2 db tojást a maradék cukorral kikeverünk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, citromhéjat, csipet sót, a lisztet, az élesztős tejet, majd a maradék tejjel lágy kelt tésztává verjük, lefedjük egy konyharuhával, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  2. Töltelék: a túrót a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és belereszeljük a túróba, egy kevés citromlevet csavarunk bele, hogy nem barnuljon meg, és ha nagyon leveses a töltelék, akkor 1-2 evőkanál búzadarát is rakunk bele. (Ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is, főleg akkor, ha több benne az alma, mint a túró).
  3. Ha kétszeresére kelt a tészta, akkor lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk, majd 8x8-as négyzetekre vágjuk, melyek közepébe teszünk a töltelékből 1-1 evőkanálnyit, borítékszerűen összezárjuk (a széleket jól összenyomkodjuk), vagy batyu formára zárjuk, és letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt, 160 fokra. A maradék 1 tojást felverjük, és közvetlenül a sütés előtt megkenjük a süteményt. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. (A tepsiben hagyjuk kihűlni.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 528
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-almás batyu, töltött buci, kelt tészta túrós almás töltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
finomliszt 50 dkg
vaj 6 dkg
cukor 5 dkg
tej 4 dl
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
himalája só 1 csipet
tehéntúró 25 dkg
alma 2 nagy db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
búzadara 2 csapott ek