Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós bögrés máktorta

Túrós bögrés máktorta
Túrós bögrés máktorta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez a sütemény, amely egyből a család kedvence lett, két kollégám süteményéböl alakult ki. A mákos piskóta az alapján, hogy régóta kívántam valami mákosat, amibe nem kell sok mák, kiadós, de mégis intenzíven érezhető az íze. Így kaptam ezt az ötletet. Egyből gyakori sütemény lett a családi asztalon. Csak ekkor még gyümölcsökkel keverve.
Időközben egy másik kollégám, aki mellesleg férfi, mesélte, hogy sűrűn szokott sütni a lányával habos túróst, ami olyan, mint a fanta szelet, csak fanta helyett tejszínhab van rajta. Gondoltam kakaó helyett mákos piskótával csinálom meg. Féltem, milyen lesz, hogy a két karakteres íz el fogja nyomni egymást. De nem így lett. Sőőőt! Én megbolondítottam egy kis házi ringlólekvárral, ami nagyon passzolt a savanykás ízével az édeshez. De szerintem anélkül vagy más lekvárral is finom lehet.:)
Ja! És ezúttal ajánlom minden olyan ringlófa tulajdonosnak, aki nem tudja, mit kezdjen ezzel a gyümölcsel, hogy csináljon belőle fahéjas ringlólekvárt. Egyszerűen isteni :).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A túrós krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. Turmixgéppel mindent összekeverünk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és piskóta módjára sütjük tűpróbáig.
  2. Míg sül, addig elkészíthetjük a túrós tölteléket. A margarint habosra keverjük a két fajta cukorral, és összekeverjük a túróval, a citromhéjjal.
  3. A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet.
  4. Kemény habbá verjük a tejszínt, amibe egy csomag habfixálót teszünk. Ízlés szerint megcukrozzuk. Rákenjük a túróra.
  5. Érdemes egy-két órára hűtőbe rakni.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 247
elküldve: 3
receptkönyvben: 300
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-mákos sütemény fahéjas ringlólekvárral, túrós máktorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stecklkata
stecklkata Mon, 2014-01-27 00:50

Ha előző nap készítem el, akkor a hab nem esik össze? Tart annyit a fixáló?

1144
mák 90 g
cukor 1 bögre
finomliszt 1 bögre
tej 2.5 dl
tojás 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
tehéntúró 25 dkg
margarin 12.5 dkg
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
cukor 1 ek
lekvár/ dzsem 3 ek